.

.

3/22/2014

Se on kevät ny.O. sai viikon alussa iloisia uutisia, kun sai passinsa takaisin sen jälkeen kun oli käynyt pari viikkoa sitten konsulaatissa viisumia hakemassa. Konsulaatin mukava täti nähdessään O:n totesi "ai, sinä olet Elisan mies" :D Olemme siis käyneet konsulaatissa niin useasti, että he tuntevat meidät jo. Viisumi tuli (jee!) ja se on itse asiassa voimassa puolen vuoden ajan, josta oleskelunkesto 45 päivää (jee!). Nyt on ainakin yksi huoli vähemmän. Vielä ensi kuussa minun pitäisi käydä Üsküdarissa päivittämässä uusi sukunimi ole-lupaan, jotta ongelmia ei ilmaantuisi kun maasta lähdemme passikontrollissa (he kun joka kerta kysyvät ole-lupaa passia selaillessaan ja minulle oli kerrottu että sukunimi pitäisi olla sama molemmissa). Joten.. on parempi play by the book. 

Kävimme turkkilaisten ystävien kanssa perjantai-illallisella Jumbo Burger- ravintolassa lähellä Caddebostania. Ravintola on kallis, samanlaatuista ruokaa ja juomaa saa Kadiköystä halvemmallakin. Itse söin pihvin salaatilla siinä kun muut maistelivat hampurilaisia. Ilta jatkui myöhään hauskaa pitäessä ja lopulta kävelimme Caddebostanin rantaviivaa pitkin kotiin lähtiessämme.

Tänään päätin extempore käydä Kadiköyssä mahtavan kelin houkuttelemana. Talvitakit on saanut kyytiä jo viikko sitten, nahkatakillakin on lämmin auringossa. Tarkoitus oli vain ikkunashoppailla, käppäillä tutuilla kulmilla, ja päädyin ostamaan 20 liiralla koruja. Ehkä se annetaan anteeksi, sillä muuta ei ole tullut ostettua pitkään aikaan.

Kotiovella on käynyt porukkaa tuomassa CHP:n mainoslehtisiä ja kaikenlaista pientä esinettä kynistä avaimenperiin. Vaalit lähestyvät ja kaikki ovat hermostuneita, odottavalla kannalla, pessimistisiä ja/tai optimistisia, riippuu mitä puoluetta äänestää. Jännite kasvaa kaupungissa, koko maassa, pianhan se selviää miten tässä käy..

2 kommenttia:

  1. Moi pitkästä aikaa! Ihana lukea sun blogia ja teidän kuulumisia! ja onnea paljon, ootte menneet naimisiinkin!
    Käy kurkkaamassa mun blogia jos ehdit ;) Terkuin Niina

    VastaaPoista
  2. Kiva etta luet, taallahan sita viela ollaan mutta ei enaa pitkaan :) lasken viikkoja Suomeen tuloon ;)

    VastaaPoista