.

.

3/30/2014

Rakı ve balık
Lähdimme O:n kanssa meze-illalliselle lauantain kunniaksi, ja myös siksi että molemmat olimme haaveilleet jo jonkin aikaa kunnon meze&kala-illallisesta. Alunperin ajattelimme mennä syömään Yıldızlariin, Galata-sillan alle, mutta koska matkustaminen sinne ja takaisin on aina aikaavievää puuhaa (ja jos jäämme liian myöhään, ei takaisin Aasian suuntaan tule enää laivoja, jolloin ainoa (mukava) vaihtoehto on taksi, joka on tietenkin kallista lystiä öisin), päädyimme Kadıköyn tunnelmaan. 

Hetken aikaa horhoilimme kaduilla miettiessämme että missäs onkaan ne kaikki hyvät kalaravintolat, kunnes muistimme kalabasaarin tai sellaisen kalakujan, josta voi ostaa ruokaa (mezejä yms) kotiin vietäväksi tai ihan vain istahtaa joihinkin niihin lukuisiin ravintoloihin ja syödä paikan päällä. Me päädyimme ravintolaan, jonka nimi saattoi olla Rakı ve balık. Tai jotain sinne päin. Emme itse asiassa katselleet nimiä, taktiikka on aina se, että jos näemme ravintolan joka on tupaten täynnä porukkaa, sinne kannattaa mennä. Koska ihmiset valitsevat parhaat ravintolat, ja suuri määrä ihmisiä ravintolan edustalla takaa yleensä sen, että ruoka on myös laadukasta.

Valitsimme ne suosikkimezet (haydari, juusto ja siihen kuuluvat vihannekset, acılı ezme, deniz börülcesi, munakoisosalaatti, midye dolmat), joiden jälkeen tuli höyryävän kuumat juustokuorrutteiset katkaravut sienikastikkeessa, ja pääruokana lohta. O. nautiskeli rakia, minä valitsin pikkupullon Cankayaa. Vaikka emme määrällisesti syöneet paljoa, oli lasku tähtitieteellisen suuri. Siis olin ihan että wauuuuuu... kun sen näin. Mutta varauduimme siihen etukäteen, joten ei se nyt ihan täysin yllätys ollut. Ruoka oli kuitenkin suussasulavaa, en muista milloin viimeksi olimme syöneet mezejä (lokakuussa, kun menimme prinssisaarille). Tätä satsia tulee ikävä Suomessa. Onneksi Helsingissä on Meze point, jossa voi saada jotakin melko lähelle vastaavaa, sitten kun oikein kova ikävä iskee ;)

2 kommenttia:

  1. Helsingissä saa muuten suht hyviä mezejä myös niinkin typerästä paikasta kuin Stadin Kebab. Syömisympäristö ei ole kyllä mun mieleen, mutta hinnat huokeammat kuin Meze pointissa.

    VastaaPoista
  2. No sehan kuulostaa vallan mainiolta - nythan meilla on jopa valinnanvaraa :) Stadin kebab ei ole entuudestaan tuttu, ja jos paikkana ei ole kiva, niin voisiko sielta sit vaikka ostaa noutoruokana kotiin syötavaksi..

    VastaaPoista