.

.

3/15/2014

Instability is the new normal.Olisipa mukavaa kirjoittaa pelkästään positiivisia kuulumisia, mutta kuluneen viikon tapahtumat ovat kyllä vetäneet pohjat sille, mitä on ollut uutisisissa viime aikoina. Gezi park protesteista on lähes vuosi, mutta se aiheuttaa vieläkin protesteja ympäri kaupunkia. Viimeisimpänä tietenkin pienen pojan Berkin Elvanin kuolemasta johtunut ensin kansalaisten raivostuminen ja sen jälkeen hautajaisten seurauksena poliisien väliinpuuttuminen kaasun ja vesitykkien kera.CNN:n uutinen kertoo hyvin yksiselitteisesti mistä on kyse, videot kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Kiitos uhkarohkeiden toimittajien, pääsemme näkemään tapahtumia Taksimin liepeiltä.
Dailymail mainitsee tosiasiasta, että turistien tulee olla varovainen Istanbulissa, koska protesteja on tapahtunut ja voihan niitä tulla vielä lisää. Ja kun puhumme niistä, kyse ei ole vain kokoontumisista vaan poliisien ja kansalaisten yhteenotoista.
Viimeisimpänä Today's Zaman kirjoittaa uutisen, jossa pääministeri on sitä mieltä että tämä 13-vuotias poika kuului terroristiorganisaatioon ja sen vuoksi puolusti poliisien toimintaa. Minulla ei ole sanoja kuvaamaan mitä mieltä tästä "uutisesta" olen..

Olen  tyytyväinen siihen tosiasiaan että en asu Euroopan puolella tässä kaupungissa, siellä kun pahimmat kahakat ovat yleensä käynnissä. Ja tietenkin Kadiköy, tuo rakas naapurikylä, on myös toiminut protestien näyttämönä jo useampaan kertaan. Olen myös tyytyväinen siihen, että olemme lähdössä kahden kuukauden kuluttua, insallah saamme kaiken valmiiksi siihen mennessä. O. totesi että ei varmasti voisi olla parempaa ajankohtaa lähteä täältä, vaalit lähestyvät jo, tämän kuun lopulla ne alkavat, ja jos tilanne on jo nyt sekava ja epästabiili, niin vaalien jälkeen voimme odottaa tämän saman jatkuvan - ellei sitten jotakin pahempaa tapahdu. Toivotaan ettei, ja toivossa on hyvä elää.

1 kommentti:

  1. Todella harmillisia nämä viimeaikojen tapahtumat ja varmasti vetää mielen apeaksi kaikin puolin kun sitä elämää elää siellä lähellä. Itse seuraan uutisia myöskin joka päivä ja olen kyllä miettinyt että onneksi meillä täällä ei tuollaista ole ollut mitä nyt muutamia pieniä rauhallisempia mielenosoituksia.Jaksamisia sinne ja toivotaan että saatte asianne järjestykseen ennen Suomeen lähtöä ja aihhh pääsette nauttimaan Suomen suvesta!!:)

    VastaaPoista