.

.

1/25/2014

Pikkureissu

On taas se hetki käsillä, kun Ankaraan "pitää" lähteä. Su-Ma välisenä aamuyönä. "Pitää" siksi että sinne menee sen 6 tuntia bussilla, joka on edullinen tapa kulkea, tai vain tunnin lentokoneella, joka on hävyttömän kallista. En haluaisi laittaa ylimääräistä rahaa lentolippuihin, me kun nykyään säästetään rahaa Suomeen muuttoa varten, nääs, joten bussi on ainoa vaihtoehto. Junathan olisi nopeampia (paremmuudesta en tiedä..), mutta koska radat ovat poikki Istanbulin ja Ankaran välillä kunnostustöiden vuoksi, nekin on osittain korvattu bussikyydein. 

Hyvä puoli tässä on se, että lippuja varten ei tarvitse lähteä erikseen Ulusoy:n toimistoille, vaan netistä saa ostettua liput. Ja näköjään voi valita istuimenkin. Ja että busseja kuljee Istanbul-Ankara väliä tunnin välein.

Passiin uutta sukunimeä laittamaan, pikkujutusta kyse, ja sitä varten on matkustettava 400 km päähän, ja tuotava se passi henkilökohtaisesti mukanaan. Huoooh. Onneksi on kuitenkin viimeinen kerta, kun Ankarassa tulee käytyä, siihenkin reissuun menee koko päivä. Aamuyöbussilla sinne, Ma klo 12.30 hoidetaan paperiasiat, ja sitten ensimmäinen mahdollinen bussi takaisin  Istanbuliin. Saas nähdä paljonko tulee nukuttua tällä kertaa, viimeksi -12 kesällä en nukkunut 36 tuntiin ollenkaan :) Ei muuta kuin tyynyt, mp3, kirja ja jotain naposteltavaa mukaan, niin matka mennee "rattoisasti".. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti