.

.

12/11/2013

This city ain't made for winter


Kaksi päivää räntäsadetta, vesisadetta, lumisadetta ja rakeita. Loppujen lopuksi maa on ollut enemmän märkä kuin valkoinen, mutta lunta on tullut melko runsaasti - ja rankasti. Jossain vaiheessa jopa vaakasuoraan, kun tuuli on yltynyt oikein ilkeäksi. Vaikka asteet eivät ole kovin alhaalla, olemme nollan tienoilla, on se puhuri silti inhottavan kylmä ja kaikki mahdollinen varustus on jo laitettu päälle, pipoja ja harleydavidsoneita myöten. Mietityttääkin, että jos tämä jo saa minut laittamaan lähes kaiken mitä talvella voi päälleen laittaa (paitsi untuvatakkia, säärystimiä ja haalaria), niin miten sitä sitten tulevaisuudessa kestää taas sen joka talvisen miinus parinkymmenen pakkasen..?  (voisi ryhtyä leipuriksi, he saavat tehdä töitä lämpimissä olotiloissa)


Latailin joitakin kuvia googlesta, tarkoituksella vain talvisia istanbulin kuvia etsiessä. Oman kameran kanssa en jaksanut lähteä ulos riehumaan, mutta näistä kuvista voi nähdä millainen kaupunki on kun se talvi sitten tulee kunnolla päälle.  Jotkut näistä kuvista ovat viime tammikuulta, kun taivas repesi viime kerran kunnolla, jotkut vanhempia. 2. ja 4. kuvat ovat varmuudella näiltä päiviltä, erityisesti tuo Fenerbahcen Galatasarayn jalkapallomatsi oli keskeytettävä rankan lumisateen vuoksi. (haloo, kuka edes laittaa ukot kentälle pelaamaan kesken talven?)

Niin että sellainen henk.koht mielipide, että tämä lähes 17 miljoonan asukkaan kaupunki, joka on niin täydellinen kesä(turisti)aikaan, ei oikein vedä kovin hyvin talvisin, varsinkaan kun lunta tulla tupruttaa. Julkista liikennettä Istanbulin pormestari juuri oli uutisissa toivonut ihmisten käyttävän omien autojen sijaan, mutta sitten porukka seisoo bussipysäkeillä ja ihmettelee että missä ne bussit viipyvät (ne ovat myöhässä, koska tiet ovat liukkaita ja ne kulkevat edelleen kesärenkailla ja kaikki muutkin yrittävät änkeytyä samaan bussiin). Muistan viime joulukuun talvimyräkän aikaan, kun ihmiset joutuivat jättämään autonsa teiden sivujaan ja kävelivät pääteitä pitkin, ajamisen sijaan. Kun ei vedä, niin ei vedä. (nimim. kokemusta on..)

5 kommenttia:

 1. Ihan hirveä myräkkä! Mutta tarkkasilmäisenä korjattava, että kyseessä oli Galatasarayn(vs Juventus) peli eikä Fenerbahcen!:D

  VastaaPoista
 2. Ehdinkin jo ajatella, että Vau kun olit reipas. Itse en ole edes harkinnut ulos lähtöä, vaikka tietysti se nyt kannattaisi, jotta saisi hieman erilaista kuvaa Istanbulista.

  VastaaPoista
 3. Petra, joo se oli aika moista pyorinaa taalla. Tuli muuten ihan kasittamaton flashback kun tulin tsekkaamaan taman tekstin nyt heti aamusta, etta taisin kirjoittaa sen fenerbahcen, vaikka vareistakin sen nakee etta galatasarayhan siina on kyseessa, ja (noloa, mutta) tunnustan etta ajattelin koko ajan galatasarayta mutta kirjoitin vaaran sanan :D
  Mine, ei, ei, mina en lahde ulos juoksentelemaan heti kun lunta tulee. Jos sita tulisi sen verran etta se pysyisi, niin sitten voisi kuvitella ottavansa muutamia kuvia koskemattomasta lumesta ja talvisista puista. Sisalta pain se on oikein kaunista, ulkona vain arsyttaa kaikki kun hikoilee talvivaatteissa ja hiukset lyttaantyvat pipon sisalle ja nena vuotaa. Muuten ihan jees :D

  VastaaPoista
 4. Se oli Galatasaray, ei Fenerbahçe ;) Näkyi tuo ottelu myös Suomen televisiossa joten oli pettymys kun se keskeytettiin. Kenttähän oli lämmitetty joten pelkän pienen lumisateen ei pitäisi haitata pelaamista mutta tässä tapauksessa sinne satoi rakeita jotka aiheuttivat kentälle liukasta jäätä. Sanoin vaan että tästä syystä Suomessa ei ulkona paljoa pelata :)

  VastaaPoista
 5. Aivan ja täytyy sanoa että katettu stadion olisi oiva ratkaisu tähän jalkapallon pelaamiseen ulkosalla - silloin sitä voisi pelata säässä kuin säässä.

  VastaaPoista