.

.

12/29/2013

Maltillinen fiksaatio
Maltilliset korot löytyivät muutaman tunnin etsimisen jälkeen. En edes viitsinyt kokeilla Capitolia, sillä hinnat siellä ei myydä mitään kohtuuhintaista, joten käynti Kadiköyssä oli tarpeen. Muutaman tunnin reissun ajan kävelin jalkani kipeäksi ja kävin läpi jokaisen kenkäkaupan jotka tiedän. Puolivälissä päädyin korukauppaan - Uzak Işıklar - josta löytyy aina jotain,  tällä kertaa puolentoista liiran käsiketjuja. Kauppa on ihana, täynnä naurettavan halpoja koruja, yleensä täynnä tungosta (kuten tälläkin kertaa), mutta siellä tekee löytöjä joka kerta.

Tunsin oloni jo epätoivoiseksi, kun en löytänyt kenkiä helposti, vaikka oletin että löydän ne sieltä mistä useasti löydän ihan kelpo kenkiä - eNes. Mikään ei miellyttänyt, hinnat olivat edulliset ja kenkiä on vaikka kuinka ja paljon, mutta kokoja ei löytynyt ja omaan makuun sopivia ei oikein ollut. Olin jo kävelemässä takaisin bussipysäkille, kun matkan varrella päätin vielä katsoa kaikki kenkäkaupat läpi. Viimeinen kauppa, jossa kenkiä myytiin, oli se josta löytyi nuo mustat. Hintaa 35 liiraa, joka ei todellakaan ole paha, ja nyt vain pitää yrittää käyttää kenkiä muissakin kekkereissä kuin näissä yksissä. Minulla on selkeästi fiksaatio siitä, että jos jotakin ostaa on sitä myös käytettävä koko rahan edestä.

Voin kertoa, shoppailukiintiöni on täynnä. Uuden vuoden lupaukseni/toiveeni voisikin olla, että en käy vaate/kenkä/laukku/koruostoksilla ennen kuin Suomeen matkaamme. Siis puolen vuoden ajaksi ostoslakko. (poislukien tarpeelliset rahamenot: matka Ankaraan ja passin uusiminen, ja uudelleen käynnit Üsküdarissa päivittämässä tiedot vielä vihoviimeisen kerran ole-lupaan. Kaikki nämä vaativat vielä rahanmenoa, ne yazik ki) Minulla on selkeästi fiksaatio myös säästämisestä, siitä voisin tosin kirjoittaa kokonaisen postauksen verran, joten jätetään välistä. :)

2 kommenttia:

  1. en tunnista noita kauppoja nimeltä, pitänee kysyäkin sulla miss ne lie, koska kiinnostaisi tsekkaa...

    VastaaPoista
  2. jenni, se korukauppa on siin bahariye caddesilla, aika lailla keskivaiheessa, kun harka-patsasta kohden kavellaan niin kadun vasemmalla puolella. eNes on makkarin takana, pienen maen ylla.

    VastaaPoista