.

.

11/19/2013

Vitoshaaste

Ciacy laittoi haastetta, johon yritän vastata parhaimman mukaan..

1.Viisi asiaa, joita tarvitset joka päivä
Tämä voisi helposti tarkoittaa materiaa tai ihan vain jotakin yleistä, kuten raikasta ilmaa. Jos otetaan pois ne ilmiselvät (puhdas vesi, suihku, raitis ilma, ruoka, nukkuminen), niin listaan voisin laittaa: vihreä tee, mineraalivesi, käsirasva, huulirasva ja liikunta/venyttely. Mutta sitten listasta jäisi uupumaan halit ja pusut miehen kanssa, joita ilman en voisi olla yhtäkään päivää. Ja cuddling. Ja meidän oma hempeilykieli, jota kukaan muu ei ymmärrä. (Tarvitsen selkeästi enemmän kuin vain viittä asiaa..)


2. Viisi kirjaa, joita suosittelet
Harper Lee - To Kill A Mockingbird
Belinda Alexandra - Tuscan Rose
Stieg Larsson - The Girl With The Dragon Tattoo
Stieg Larsson - The Girl Who Played With Fire
Stieg Larsson - The Girl Who Kicked The Hornets' Nest
3. Viisi materialistista joululahjatoivetta
Suklaa/Salmiakki. Talvikengät. Muhkea, lämmin huivi. Uusia lankoja. Kehykset hääkuvillemme.


4. Viisi adjektiivia, jotka kuvaavat sinua
Sinnikäs. Itsekriittinen. Näsäviisas. Teeskentelemätön. Söpö. (O. sanoi tuon, kun pyysin häntä kuvaamaan minua adjektiivilla. Tosin hän myös sanoi "goofy", kun hetken mietti.)5.Viisi elämänohjetta, jotka antaisit muille 

Tähän tulee varmasti laitettua kaikkea kliseistä, koska minulla ei varsinaisesti ole mitään ohjeita, joita muille antaa. Itse asiassa olen aina kiinnostunut kuulemaan muiden elämänohjeita, mutta mutta..
Noh, kokeillaan.


1. What goes around, comes around. J
os jättää jotakin taakseen, se ei välttämättä jää sinne, vaan saatat törmätä siihen myös myöhemmin elämässäsi. Maailmankaikkeus tulee aina muistuttamaan sinua siitä että et voi ennakoida tai kontrolloida kaikkea, mikä vastaasi tulee. Ja kun se jokin tulee vastaan, niin deal with it. 

2. 
You cannot judge the book by its cover, you have to read what's inside. Jos et tunne, älä tuomitse. Kliseiden kuningas, mutta toimii. Ihmisistä ei tiedä mitään etukäteen, ja on pikkumaista tehdä turhan hätäisiä johtopäätöksiä ennen tutustumista.


3."There is nothing either good or bad, but thinking makes it so." - William Shakespeare
 Tähän liittyen siis, asiat jotka tulevat vastaan voivat olla positiivisia tai negatiivisia, riippuen siitä miten reagoimme niihin. Eli olisiko niin että on mahdollista päättää ihan itse onko jokin asia hyvä vai huono meidän tilanteellemme, huolimatta siitä mitä se asia on? (maybe)


4. Be true to yourself. Ole se mikä olet, älä esitä muuta. Ihmisen persoonallisuus muodostuu ensimmäisen 5 elinvuoden aikana. Jo lapsuudessa kehittyneet luonteenpiirteet vaikuttavat vahvasti myös myöhempään elämään (teini-ikä, nuori aikuinen..) Näin sanoi Sigmund Freud. Ihmiset kuitenkin muuttuvat, aikuisena saattaa löytää sellaisia puolia itsestään, joita ei ollut aiemmin huomannut/osannut/uskaltanut käyttää.

5. "Life is too short to be little" - Dale Carnegie
Älä anna pienten asioiden jatkuvasti harmittaa sinua. Keskity positiiviisiin seikkoihin. Ei kukaan halua tietoisesti tallustella tällä pallolla nuppi otsassa, mutta kaikki ei pysty irroittautumaan siitä jatkuvasta negatiivisuudesta. Älä ole yksi heist
ä.  (vaikka ymmärrettävästi päivät eiv
ät voi aina olla pelkkää auringonpaistetta ja sateenkaaria)


En haasta ketään, ottakeehan tuosta ja pistäkkeehän kirjottaen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti