.

.

11/17/2013

The cardigan

.

Vaateshoppailut ovat vähentyneet viime aikoina. En yleensäkään osta "jatkuvasti" uutta, ja yritän löytää mahdollisimman halvalla. Kiertelen mieluummin pikkubutiikit ja kojut basaarimaisten katujen varrella, kuin astelen suuriin ostoskeskuksiin. Poikkeuksena tietenkin Altunizade, jossa ei ole muuta kuin Capitol (sekin sentään jotain). Kurban bayramin aikaan kävin Kadiköyssä tapaamassa kaveria, joka oli jo ehtinyt muuttaa pois Istanbulista mutta tuli takaisin muutamaksi viikoksi, ja sovimme tapaamisen kahvin merkeissä. Samalla reissulla tietenkin, kun kerran vanhoille tutuille kulmille päädyin, käväisin yhdessä jos toisessa paikassa. Ai, olenko jo maininnut Kadiköyn olevan se paikka vaateostoksille ja muille löydöille? (kyllä, noin tuhatmiljoonaa kertaa). Halpojen korujen lisäksi (joita aina tarttuu mukaan silloin tällöin ja joihin ei per kappale tule kulutettua viittä liiraa enempää) löysin Collezionesta tuon sinisen neuletakin (35 TL) ja jostakin pikkukadulta, väentungoksen keskeltä, kauppojen ulkopuolelle sijoitetusta rekistä bongasin tuon mustavalkoisen neuleen (15 TL). Sinistä neuletakkia on tullut käytettyä niin usein jo, että se on maksanut itsensä takaisin. Mustavalkoinen on piirun verran liian ohut näille keleille, joten se saa odottaa kevättä vaatekaapissa.

Nyt kun on alkanut viheliäisen kylmät päivät (no, edelleen yli +10) niin oli ihan hyvä ajatus sijoittaa muutama kymppi lämpimään neuletakkiin. Pyydän anteeksi jo etukäteen kaikilta muotitietoisilta mainitakseni että kyseinen neule on 100% akryyliä (mutta se on lämmin ja se on kaikista tärkeintä) ja pyydän anteeksi kaikilta pohjolassa asuvilta, jossa on varmasti tällä hetkellä kylmempi kuin täällä (mutta puolustuksekseni kerron että olen vilukissa ja että täällä kun tuo kesäaika on niin pitkä ja kuuma, niin näinkin matalat asteet tuntuvat luissa ja ytimissä). Olen kai vain tulossa vanhaksi ;)

Siinä missä säästän rahankäytössä vaatteiden suhteen, pitäisi kuitenkin laittaa hieman enemmän hyviin ja kestäviin talvikenkiin. Pari vuotta sitten ostamani ovat hajoamispisteessä ja mietinkin nyt että mistä minä löytäisin hyvät talvikengät, nilkkurimaiset.. hmm. Sellaiset joita voi käyttää vuosia. Minullahan on ne harleydavidsonit, mutta ne ovat buutsit, jotka soveltuvat parhaiten keleihin, jolloin on pakkasta ja lunta (eli kaksi asiaa, joita on harvakseltaan täällä päin, mutta Suomessahan niille sitten onkin entistä enemmän käyttöä!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti