.

.

11/09/2013

Courseraa - seraa..!

Viime aikoina olen ollut melko tiiviisti koneen äärellä (shame on me) ja opiskellut erilaisia mielenkiintoisia kursseja netissä. Alison.com oli se, josta mainitsin aiemmin: siellä kurssit ovat jatkuvasti kaikille avoimia, ne voi aloittaa koska vain ja niitä voi käydä läpi kuinka pitkän ajan tahansa ja lopulta kurssien testit ovat tehtävissä lukemattomia kertoja, jos haluaa saada parempia tuloksia edellisiin testeihin verrattuna. Se on hyvä saitti kaikille niille, jotka vain haluavat oppia uutta, mutta jotenkin kaipasin jotain haasteellisempaa.

Joten, turkkilainen kaveri vinkkasi kurssisivustosta Coursera, (www.coursera.org) jossa kursseille kirjoittaudutaan (ikään kuin kirjaudut opiskelijaksi), ja jossa kurssien kestot vaihtelevat ja joissa jokaisen moduulin(= n.viikon) luentojen(=kurssivideoiden) ja mahdollisten kirjoitustehtävien jälkeen on mahdollisuus tehdä harjoitustesti ja lopulta jokaisen moduulin päätteeksi arvioitu testi, johon sitten pistetään kaikki peliin.

Erittäin mielenkiintoinen saitti tuo Coursera, kaikki jotka haluavat opiskella. Kategoriaa riittää ja kursseja on avoinna jatkuvasti. Aloitussivun jälkeen kun tsekkaa "courses", tulee jo listaa siitä mitä on alkanut tai alkamassa ja mitä kategorioita on tarjolla.Minä osallistuin genetiikan kurssille, josta on tehty melko haastava, kesto 7 vkoa ja jokaiselle moduulille on useampi video, jota katsella ja opiskella.


Kurssi aloitti jo 2. moduulin,  minä kävin ensimmäisen moduulin läpi yhdessä päivässä, mutta jatkoin itseopiskelua ottaen enemmän selvää useammastakin termistä, jotka on unohtuneet sitten yliopistopäivien (ja niistä onkin jo vuosia..)

Ensimmäinen moduuli oli melko lailla kertausta siitä mitä kurssin laatijat ovat olettaneet kurssilaisten pohjatiedoiksi, mikä tietenkään ei ole kovin käytännöllistä, sillä kurssin foorumia lukiessa on selvää, että kaikki kurssiin osallistuneet (n. 15 000) eivät kaikki ole samalla viivalla genetiikan/molekyylibiologian tietämyksen suhteen, joten senkin vuoksi on hyvä ottaa enemmän asioista selvää ja kerrata termejä. Paljon tuli vanhoja juttuja mieleen opiskeluajoilta, kun kurssivideoita katselin, mutta silti paljon on uutta jo tullut vastaankin.

Jatkanpa tästä moduulin 2 opiskeluun! -->

4 kommenttia:

 1. Hei kiitos vinkistà. Mutta ymmàrsinkò siis oikein, ettà nàmà kurssit ovat ihan ilmaisia vai kuinka toimii?

  VastaaPoista
 2. Juu, ilmaista on, mutta jos haluaa erikseen virallisen sertifikaatin siitä että on käynyt kurssin läpi, siitä on maksettava erikseen. Minusta se nyt ei ole niin tarpeen, itsekseen opiskelu kuitenkin sujuu ilman erikseen mitään todistuksia :) Kannattaa tsekata tuo sivusto www.coursera.org, jossa kerrotaan siitä miten pitää menetellä.

  VastaaPoista
 3. Nonni, kàvinkin jo ilmottautumassa parille kurssille. Tosi kiva sivu. Kiitos vinkistà :D Psssst...sulle on haaste mun blogissa :D

  VastaaPoista
 4. No kiva jos jotakin mielenkiintoista löysit sieltä :) Ei muuta kuin hauskoja opiskeluhetkiä :)

  VastaaPoista