.

.

10/15/2013

Where there are no honking horns.

Bayramin vietto yhdessä O:n kanssa on osoittautunut oikein mukavaksi, yleensä hän on ollut töissä bayramit, mutta tällä kertaa on lomalla ja voimme laiskotella yhdessä kotona - tai kodin ulkopuolella. Siitä oli aikaa kun viimeksi kävimme Prinssisaarilla, joten kävimme siellä päiväreissulla. Kınalıada oli saaren nimi, jossa laivasta poistuimme, eli se ensimmäinen neljästä saaresta.
Ihan loistopaikkahan tuo on jos haluaa päästä eroon liikenteen hälystä ja metelistä. Kun vain haluaa olla "rauhassa", saarilla kun ei tuota ajoliikennettä ole. Saaren rannalla on mukava rentoutua ja sitä kautta näkee melkoisen siivun Istanbulia. Tämä ensimmäinen saari sattui olemaan myös se, jonne menimme yhdessä ihan ensimmäistä kertaa päiväksi - ja se ensimmäinen kerta tapahtui vuonna 2009. Memories, memories..

Illat ne vain pimenevät kovin nopeasti, ja heti kun aurinko laskee tulee myös kylmä. Yllättäen kylmän parin viikon ajanjakson jälkeen asteet nousivat takaisin +20 tienoille, ja erityisesti auringossa on niin lämmin, että t-paidalla uskaltaa vielä olla. Kohta ne asteet taas laskevat ja talvi tulee joten paras ottaa ilo irti näistäkin viimeisistä lämpimistä päivistä.

5 kommenttia:

 1. Moi, ja kiitos tosi mielenkiintoisesta blogista! Päädyin tänne kun googlailin lisätietoja Istanbulin talvesta. Ollaan tulossa uuden vuoden tienoilla kaupunkiin - osaatko sanoa, millaisia lämpötilat joulukuussa noin yleisesti ottaen ovat? Onko siis tarvetta toppatakille, jolla pärjää Suomen talvet vai riittääkö joku kevyempi "välikausitakki" jos pistää villapaitaa alle? Säät tietty vaihtelee, mutta olisi kiva tietää noin yleisesti minkälaisia talvet ovat olleet. Kiitos paljon jos ehdit vastata! Terkkuja Turusta. -Mikko

  VastaaPoista
 2. No moi vaan! Tuosta kelistä on aina hieman epävarmaa sanoa etukäteen oikein mitään, joinakin vuosina on joulukuussa hyvinkin kylmä (mutta täällä se kylmyys on siinä nollan tienoilla, hieman alle, ennätys tässä kaupungissa on joku -10 astetta, että ei mikään hurjan kylmä) ja voi tulla lunta oikein reilusti (mutta vain muutaman päivän ajan). Joskus taas kelit jää lumettomaksi, mutta sateiseksi/tuuliseksi. Välikausitakki villapaidan ja kaulahuivin kera saattaa olla tarpeeksi, jos ei kovin herkästi viluta, mutta meikä taitaa kuitenkin laittaa ihan tavallisen talvitakin jo siinä vaiheessa.. (koska en pidä kylmästä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kiitos! Eihän noista ikinä tiedä. Täytyy katsella säätiedotuksia vielä lähempänä. :)

   Poista
 3. Voi hyvä hyssyrät! Upeita kuvia!
  En mitenkään pidä lokeista, mutta tuo kolmas kuva ylhäältäpäin on varsin vaikuttava!
  Kiitos taas näistä tunnelmista.

  VastaaPoista
 4. Kiitos vaan :) en itsekään pidä lokeista, mutta jotain kuvauksellista niissä kuitenkin on. Tuli otettua varmaan muutama tusina kuvaa, ennen kuin sain muutaman niistä lähiotoksiin ;)

  VastaaPoista