.

.

10/18/2013

Se mis lauletaan et "japrak japrak"Minulla on vaikeuksia muistaa nimiä. Ihmisten nimiä, laulujen nimiä, elokuvien nimiä. Muistan kasvot, muistan melodiat, muistan leffakohtauksia, mutta nimet unohtuvat helposti. Joskus saatan nähdä tutun näköisen näyttelijän leffassa ja muistan nähneeni saman näyttelijän jossakin toisessa leffassa tai tv-sarjassa, muistan yksityiskohtia, mutta en muista nimiä. Ja jostakin syystä nimen muistaminen on tärkeämpää, kuin ulkonäön. en tiedä, ehkä minulla on vain fiksaatio tai jotain.

Homma menee vaikeaksi, jos muistan jonkun hyvän laulun (tai laulun, josta tulee muistoja mieleen) ja haluaisin löytää sen tuubista, mutta en tiedä miten lähteä hakemaan sitä kun en tiedä nimeä tai esittäjää. Joskus löydän googlettamalla sanoituksia, mutta siinäkin tapauksessa pitäisi muistaa ne jollain tavalla oikein. Kun kuuntelen biisejä, en juurikaan paina merkille mitä laulussa sanotaan (poikkeuksena esim. HIM ja muut maailman parhaat metalliryhmät), muistan vain melodian tai ehkä pätkän kertosäettä.

Kuulin tämän biisin radiosta muutamaan kertaan ja muistan kysyneeni että mikä biisin nimi on, mutta koska en saanut sitä kirjoitettua alas saman tien, unohdin sen. "Niin, se laulu missä kertosäkeessä sanotaan japrak japrak." (turkiksi kirjoitettuna tietenkin yaprak yaprak) Kun sitten hain sitä tuubista, koska siinä biisissä oli vaan jotain sellaista mielenkiintoista (no oikeastaan se on aika keskinkertainen biisi, mutta se oli silti mielestäni erilainen), ihan oikeasti kirjoitin hakuun että "yaprak yaprak". Ja arvatkaas mitä, löysin sen!(On sillä näköjään yli 17 miljoonaa katsojaa jo..)

Kuvat yllä Karaköy:stä, niinä päivinä kun oli vielä lämmin. Nyt ne asteet tipahtivat taas, on sateista ja tuulista ja kylmää ja ärsyttävää.. Nuo sateenkaaren väriset portaat ovat oikeastaan Cihangirin alueella, ja niihin liittyy ihan hauska tarina.

2 kommenttia:

  1. :) minulle jäi jokin fiksaatio tähän biisiin, ihan kuunneltava se on, mutta ei kuitenkaan aivan yllä minun turkkilaisiin suosikkibiiseihin/-bändeihin..

    VastaaPoista