.

.

10/13/2013

Eräs joka inhoaa housuostoksia

.

Tylsään viikonlopun kotona oleiluun, mikä yleensä ei ole tylsää vaan ihan mukavan rentouttavaa, mutta jostain syystä tällä kertaa halusin jatkuvasti tehdä jotakin, sisällytin reippaan kävelylenkin lähimaastossa O:n kanssa jutellen niitä näitä, tulevaisuudesta ja kaikesta mitä nyt tällä hetkellä tapahtuu (O. vaihtaa työpaikkaa ja se tuo oletettavasti muutoksia, rahallisesti ja muutenkin) ja tänään päätin käydä Capitolissa, pienellä shoppailu-kierroksella. Kävin läpi kuteitani ja tajusin omaavani kaksien farkkujen lisäksi kahdet muunlaiset housut talveksi (ei-farkut). Tilanteisiin, joissa ei farkkuja voi käyttää (astetta fiinimpää pukeutumista vaativat), oli siis vaihtoehdot vähissä. Minä en edelleenkään osta hameita ja talvimekkojakin omistan vain kahdet (kesämekkoja kolmet).

Kun etsii, ei löydä. Tämä karman laki pätee vaateostoksiin. Kun kävin läpi Boynerin, Batikin, Oxxon ja Kotonin olin lohduton, ärtynyt ja hikinen. Olin yrittänyt punkea itseäni naurettavan pieneksi ommelluihin 38 koon puntteihin ja sitten siirtynyt suosiolla 40-kokoisiin, joissa taas vyötärö oli selvästi muotoiltu leveämmälle henkilölle. Miten voi olla niin vaikeaa ostaa housuja, jotka olisivat juuri hyvät, eikä joko liian lyhyet, liian tiukat, liian sitä ja liian tätä. Meikäläisen koivet toki ei ole sitä standardi-kokoa, että kaikki samalla mittakaavalla tehdy housut sopisivat automaattisesti. Yleisesti ottaen 38-koot ovat liian tiukat ja 40-koot eivät istu hyvin ja niihin mahtuisi vielä enemmän, varsinkin siitä vyötäröltä. Slim-malliset housut ovat ehdottomat nou-nou, koska niitä ei saa kiskottua pohkeista eteenpäin ja kokeiltuani Oxxossa oikein kunnolla leveälahkeisia housuja (joista saisi tehtyä pienet purjeet..) saivat ne jalkani näyttämään suhteettoman paksuilta. Miksi kaikki housut nykyään ovat slim fit? Missä ovat ne vanhat hyvät bootcut-malliset housut? Miksi paitojen koko 38 on nykyään naurettavan tiukka, kun vielä joskus aikaisemmin se oli ihan hyvä (minulle)? En ole suurentunut ylä- tai alaosastosta niin paljoa, että automaattisesti pitää ottaa 40-koon paitoja, mutta se on välillä pakko, jotta tulisi ostettua sellaiset, jotka tuntuvat hyvältä päällä. Minulla on muutamia vanhoja t-paitoja, kokoa 38, jotka edelleen istuvat hyvin, eli ei voi olla naisesta kiinni vaan kokoluokituksesta.

Hikoilin aikani eri putiikeissa kunnes viimeisenä päätin käydä Mangossa, vaikka siellä ei ollut alennuksia. Eräs rekki sisälsi tuotteita, joista oli vain viimeisiä kokoja jäljellä ja käsiini tarttui 40 koon suorat, mariininsiniset housut vyöllä. Ne olivat sitten sopivat ja nekin aavistuksen slim, mutta eivät liikaa, sen verran että saavat jalkani näyttämään jopa siroilta. 70 liiraa ei ole paha hinta housuista, mutta toki olisin halunnut löytää ne alennuslapun kera. Oxxossa housut jäivät hyllyille, mutta sieltä ostin muutaman kohtuuhintaisen topin. Spagettiolkaimiset alkavat olla jo aika loppuunkuluneet, leveäolkaimiset tuntuvat ja näyttävät paremmilta päällä.

Nivea creme-purkki tuli kosmetiikkaliikkeestä mukaan ihan sen takia, että kun luin Nivean parin euron purkin sopivan ihan hyvin myös silmänympärysvoiteeksi, päätin että jukranpujut.. mulle kans.

2 kommenttia:

  1. Seuraavan kerran kun teet housuostoksia, otat mut mukaan, niin loppuu noi höpinät 40-koosta :) kato ne ostetaan mitkä mahtuu just ja just jalkaan - kyl ne siitä aina vähän venähtää. Usko pois!

    Mä en kaipaa housuostoksille, mut haaveilin yks päivä siitä Kadiköyn korukaupasta...

    VastaaPoista
  2. Mutta ne pienemmät eivät ole mukavat- eikä tavalliset (puuvilla)housut mihinkään venähdä, farkut jopa voi, mutta farkkuja on nyt ne muutamat, joita pidän kesät talvet muutenkin :)

    VastaaPoista