.

.

1/25/2013

Lubomyr Melnyk

Vuoden ensimmäinen kulttuurikokemus on tehty.

Pianonsoitto on saanut uuden merkityksen. Lubomyr Melnyk on Ukrainasta kotoisin oleva kanadalainen säveltäjä, joka on kehittänyt uudenlaisen tavan soittaa pianoa, nk. "continuous music". Hän on tosin kehittänyt tätä soittotapaa jo yli 30 vuoden ajan. Herra Melnyk on saavuttanut huomattavaa arvostusta soittotaidoistaan:
 1. the FASTEST pianist in the world --- sustaining speeds of over 19.5 notes per second in each hand, simultaneously, and
 2. the MOST NUMBER of NOTES in ONE HOUR --- in exactly 60 minutes, Melnyk sustained an average speed of over 13 notes per second in each hand, yielding a remarkable total of 93,650 INDIVIDUAL notes.    (http://www.lubomyr.com/continuousmusic.html)
Me pääsimme katsomaan hänen konserttiaan Euroopan puolelle Istanbulia viime keskiviikkona. Kuuntelimme ensin hänen kappaleitaan, jotta tietäisimme paremmin mitä tuleman pitää. Tässä eräs klippi.

Konsertin jälkeen oli tunkua levyapajille, jossa säveltäjä allekirjoitti jokaisen levyn joka tuli ostettua


Paikkana tuo Salon ei ole todellakaan iso, mutta mielestäni tuollainen pieni konserttisalo on mukavan intiimi. Herra Melnyk vaikuttaa hyvin sympaattiselta ollakseen maailmaa matkaava pianisti. Eräskin nainen kyseli mahdollisten harjoittelunuottien perään, joita he myös myivät, ja pianisti kirjoitti sähköpostiosoitteensa nuottien perään selittäen että jos naiselle tulisi ongelmia sen kappaleen soittamisessa, niin ottaisi yhteyttä, jotta hän voi selittää paremmin miten sitä pitäisi soitaa. Siis kuinka moni artisti/pianisti jättää yhteystietonsa levynsä ostajille, jos heillä vaikka on jotain kysyttävää soittotekniikasta? Ei taida kovin moni..


Mekin saimme CD:n, mutta pianisti tosin lahjoitti sen ilmaiseksi O:lle, sillä he olivat tavanneet O:n työpaikalla, jossa olivat yhdessä pianomusiikista keskustelleet. Ja samalla oli järjestänyt meille  liput konserttiinsa. Ilmaiseksi.


2 kommenttia:

 1. Koukkuun jäin, kun tänne eksyin. =)
  Menee vain jonnin tovin, ennenkuin ole lukenut kaiken alusta lähtien.
  Vaikeuksia se ei tuota, sillä kirjoitat hyvin ja mielenkiintoisasti.
  Valokuvasi ovat todella hyviä! Kiitos niistä.

  VastaaPoista
 2. Voi kiitoksia kovasti :) Eipä noita alusta asti lukea kannata, olen poistellut joitakin postauksia sieltä ensimmäisen vuoden alusta, joten aika sekavaa jutustelua se on niissä vanhoissa viesteissä.. Hauskaa että viihdyt :)

  VastaaPoista