.

.

10/23/2012

Uhrataan lammas


.. ja miksei  muutama lehmäkin. On siis jälleen vuotuisen Uhrijuhlan, Kurban Bayram, aika. Huomenna on monissa valtion työpaikoissa puolipäivä ja sen jälkeen porukka siirtyy viettämään bayramia perheidensä luokse, kuka minnekin. Bayram loppuu Tasavallan päivään, Cumhuriyet Bayrami, joka on ensi viikon maanantaina. Eli monen päivän loma on monelle tiedossa. O. ressukka joutuu kuitenkin työskentelemään nekin päivät putkeen, saaden vasta ensi viikon lopulla pari vapaata. 


Siivooja tuli aamulla anoppilaan ja minä vielä hieroin unihiekkoja silmistäni kun aistin, että henkilö talossa ei ole anne tai baba vaan joku ulkopuolinen. Tunnistan baban kävelytavan (ja hänellä on aina sisätossut jalassa) ja annen kotonaolon aikana, eritoten aamuisin/aamupäivisin, on keittiön radio auki. Peseydyttäni marssin keittiöön valmistamaan aamupalaani (2 munan munakas, marja"smoothie" ja kuppi vihreää teetä) ja huomasin katselevani keski-ikäistä naista suoraan silmiin, joka oli myös hämmentynyt nähdessään vielä jonkun hereillä :D Sekunnin ajan toisiamme toljotimme, en edes osannut käkäistä huomenta tai mitään ja hän siirtyi pikkuhiljaa toimiinsa kun minä suoriuduin aamiaisen valmistuksesta. Her neyse, puhdasta tuli ja näin annekin voi rentoutua bayramin aikana.

Illallinen tänään:


Baban valmistamaa sekasalaattia ja annen yksi bravuureista, kabak dolmasi, eli täytetyt kesäkurpitsat. Ties mitä herkkuja saamme bayramin aikana nauttia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti