.

.

10/21/2012

Eipä hassumpaa.


Sunnuntai-aamu ja kello kymmenen meikäläinen on pystyssä. Jotain mätää kuviossa. Meinaan yleensä olen nukkunut helposti yli puolen päivän. Meidän makkarimme on todella valoisa, sillä osumme juuri auringonsäteiden alle ja siten saamme heti nauttia aamuauringosta. On siinä puolensa, se herättää ja virkistää. Mutta kyllä sitä tietenkin joskus haluaisi nukkua pidempään.. Oli miten oli, sain siivottua makkarimme ja vaihdettua lakanat jo puoliltapäivin ja loppupäivän vain laiskottelin. No, lakkasin kynnet, on sekin jotain. O. ressukka tekee pari viikkoa töitä non-stoppina, kunnes vihdoin saa pari päivää vapaata. Tasan ei käy onnen lahjat, välillä. 


Aamulla havaitsin myös kissan oven takana, siellä se venytteli auringossa. Ampaisi heti menemään kun kuuli kameran klikkauksen mutta poseerasi sekunnin ajan toiselle kuvalle. Ei kyllä mikään söpö kissa, mielestäni. Katti ku katti.

Pesemme hampaamme hammastahnalla, jonka nimi on Ipana. Siis pesemme hampaamme Ipanalla. Keu keu. Paitsi että minä en tykkää siitä, siitä jää outo maku suuhun ja se ei oikeastaan edes pese niitä hampaita. Joten ostin Golgaten sen sijaan.

Taitelin myös leipiä itselleni, niistä tuli suorastaan täydellisiä (ei ehkä visuaalisesti, mutta..)
Niistä tuli muhkeita, isoja ja ihanan taikinamaisia sisältä kun otin ne uunista pois. (yhtään kauemmin siellä ja olisivat olleet jo mustia) Sisälle levitin beyaz peyniriä ja pilkoin kirsikkatomaatteja, ja voi hyvänen aika miten t a j u t t o m a n hyvää..... Suurpiirteinen ohje: kaksi kanamunaa, muutama rkl jugurttia, juustoraastetta ehkä n. desi, jauhoja (tai mitä ikinä haluaakaan laittaa, rouheita/leiseitä/tms) n. desi, ja ehkä n. puoli desiä kaurahiutaleita. Hitusen leivinjauhetta ja suolaa, sekoita kaikki keskenään ja kaada kasoja pellille. Uunissa ehkä vartti 180 asteessa. Tai vähemmän, jos ruskistuu kovasti. Leivät tuoksuvat ihanalle, ja maistuvat taivaallisille. :) Valmistelussa ei kauaa nokka tuhise. Ja vielä vähemmän aikaa menee syömisessä. Mutta aina voi tehdä uusia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti