.

.

6/05/2012

Päivän tärkein ateria

.. on tietenkin aamiainen, kahvaltı. Päätimme sunnuntai-aamuna lähteä ulos syömään oikein kunnon aamiaista, sen sijaan että alkaisi arkinen aherrus pienessä keittiössämme. Olinkin erittäin iloinen, mutlu, ajatuksesta ja kiskoimme vaatteet päälle ja lähdimme lähes saman tien kun saimme unihiekat karistettua silmistämme. Onneksi ei aamiaispaikkaa varten tarvitse matkustaa minnekään, sellainen löytyy vain muutaman minuutin kävelymatkan päästä, ravintola nimeltä My Chef.. :)
Tilasimme kaksi settiä aamupalalautasta, kahvaltı tabağı. Jostain syystä päättelimme, että ravintolan aamupalalautaset eivät olisi tarpeeksi, ja koska molemmat pidämme hyvin valmistetuista munakkaista, päätimme myös tilata munakasta, jossa on juustoa, tomaattia ja paprikaa (eli menemen).

..Olisimme voineet tyytyä vain lautasiin ja jättää se munakas tilaamatta, sillä aamupala oli mannermainen ilman munakastakin. Nyt söimme niin että napa vinkui ja santsasimme teetä useamman kupin ruokaa sulatellessamme. Noissa pikkupurkeissa on mansikkahilloa, nutellaa/chokellaa (suklaapähkinälevitettä), voita, levitettävää juustoa, hunajaa ja oliiveja. Lautaselta löytyi useampaa juustoa, makkaraa ja levitettä sekä vihanneksia. Olin myös ottanut mukaani itsetekemääni gluteenitonta leipää, johon kippasn hyvällä ruokahalulla kaikkea mitä luokittelin vaarattomaksi (siis kaikki mutta ei nutella/chokella). 

Aamupala oli siis erittäin runsas, mutta myös erittäin herkullinen. Päätimme, että jos toiste päätämme syödä aamupalaa samassa paikassa, skippaamme munakkaan ja otamme vain lautaset kummallekin, sillä siinä olisi tarpeeksi purtavaa yhdelle henkilölle.

Kotiin vyöryimme puolilta päivin pinkeine vatsoinemme lämpimässä auringonpaisteessa. Ja loppupäivä tulikin sitten vain laiskoteltua :)

1 kommentti:

  1. Herkullisen naköinen aamupala. Myös taalla meilla noita on. Ei ole hinnalla pilattua aamupalaa, ja on mukava valilla olla kokkaamatta omassa keittiössa.

    VastaaPoista