.

.

3/16/2012

Kato, ku unohtu.

Kuluneella viikolla olen oppinut, että..

.. kannattaa astella apteekkiin/markettiin/tai muuhun vastaavaan tietäen mitä sanoa. Alkaa vaikuttamaan älyvapaalta touhulta, kun yrittää ostaa lääkettä kurkkukipuun, mutta sekoittaa sanat "kurkku" (boğaz) ja "pää" (baş) keskenään, eikä muista lääkkeen nimeä.

.. minä olen "käly" (yenge) sellaiselle henkilölle, joka on sitä mieltä että mieheni on tämän henkilön veli (kardeş). Esimerkkinä lähimarkettimme omistaja kutsuu minua yenge:ksi joka kerta kun sinne astelen/sieltä poistun. Ilmeisesti hän kokee veljellistä yhteyttä O:n kanssa.. (ainakin heidän juttunsa välillä vaikuttavat melko veljellisiltä)

.. ihmiset kummastelevat lyhyttä tukkaa naisella, varsinkin jos kyseisellä naisella on ollut sitä ennen pitkä tukka. En ole tässä kaupungissa nähnyt montaakaan lyhyttukkaista naista, sanoisin että n. 99 % naisisista on pitkätukkaisia. Ovatko pitkät hiukset naisellisuuden huipentuma? (Ei ole, jos asiaa kysyttäisiin minulta ja anopiltani)

.. turkkilaiset puhuvat paljon perheen kesken puhelimessa pitkin päivää. Pitkin työpäivääkin, jos mahdollista. O. oli jutellut joskus aiemmin työtovereilleen, että me emme juurikaan toisillemme soittele, kun yhdessä asumme niin kyllähän siinä kotona sitten ehtii kuulumiset vaihtamaan. Työkaverit olivat suunniltaan: "Jaa ette puhu toisillenne puhelimessa?? Kyllä me vaan soittelemme vaimomme/anoppimme/veljemme vaimomme serkkumme kanssa JOKA PÄIVÄ puhelimessa!" Eräs nainen kertoi soittelevansa 25-v tyttärelleen joka päivä viidesti. Viidesti. Arvatkaa asuvatko he saman katon alla? (Juu.)
Mikä oli lopputulos? Nykyjään O. soittelee aina samoihin aikoihin, kysyäkseen samat kysymykset, ja siten pitää työtoverinsa huojentuneina tilanteen tasapainoisuudesta ;D

.. olen seissyt melko lähellä 4. Leventissä sijaitsevaa Sapphire-nimistä ostosparatiisia. Se on valtava. Kolossaalinen. Siellä on kaikkea. Siellä on H&M. Sinne!!!

1 kommentti:

  1. Joo voi ei tuota soittelemista tààllàkin. Just àsken mieheni soitti mammallensa kysyàkseen jotain, vaikka olin juuri sanonut, ettà kerkee sen sunnuntainakin kysyà sitten kun nàhdààn....mutta ei....sunnuntaihin on liian pitkà aika..luulen ettà myòs iltaan olisi ollut liian pitkà aika, heh

    VastaaPoista