.

.

2/02/2012

Suomi-visiitti

Muutaman päivän visiitin ajaksi lähdin pakoon Istanbulin lumipyryä hullunkylmään Suomeen. Lunta riitti ja pakkanen piti meikäläisen aika tiiviisti sisätiloissa ;)

Menomatka oli miellyttävä ja nopea. Samaa ei voi sanoa takaisinpaluusta..


 Kotipaikkakunta on aika middle of nowhere, so to say.. :)


 Hautausmaallekin poikkesimme, viemään kynttilöitä.


 Kotona tuli viihdyttyä villasukat jalassa..

 ..ja tuliaiset ovat ne tärkein osa matkustelua ;)
Fazerin sininen O:lle, hän suorastaan jumaloi juuri näitä suklaita. Minä puolestani nostan hattua Marianne-karkkien keksijöille ja hamstrasin salmiakkia itselleni. (O. ei välitä siitä tippaakaan, maistuu kuulemma rakilta. Minusta taas raki on kamalaa, se maistuu yskänlääkkeelle :)

Kerrotaanko takaisinpaluusta? Jos ihan vain lyhyesti, ettei täällä tule turhaan puuskutettua aiheesta ;)
Lentoni oli määrä lähteä 17.45. Se oli peruttu. Lentokentällä sain lipun lentoon, jonka oli määrä lähteä klo 14.10, mutta joka viivästyi ja lähti ensitietojen mukaan 17.30. Boarding-time olisi pitänyt alkaa tietenkin huomattavasti aiemmin, mutta se alkoi lopulta vasta 18.10. Lentokoneessa olimme n. 18.30.
Ja siellä sitten oltiin ja istuttiin.
Ja istuttiin.
Ja istuttiin.
Tunnin päästä odottamisen jälkeen porukka rupesi osoittamaan tylsistymisen ja hermostumisen merkkejä. Kapteeni ilmoittaa että meiltä on evätty mahdollisuus lähteä, joten joudumme odottamaan.
2 tunnin päästä suomalaiset selittivät kiivaasti jotakin lentäjien lentotuntien täyttymisestä. Lentoemännät tarjoavat juomia ja vastailevat samoihin kysymyksiin hymyssä suin. (hatunnosto heille!)
Joskus (en enää pystynyt katsomaan kelloani, sillä harmitti niin paljon) myöhemmin kapteeni ilmoittaa että lähdemme liikkeelle n. 20 min päästä.
Vihdoin joskus yhdeksän aikoihin (vai milloin se oli), istuttuamme Helsinki-Vantaan lentokentällä useamman tunnin hiostavan kuumassa lentokoneessa, nousemme ilmaan.
Ja sitten seuraavat 3 tuntia meneekin lentäessä.
No, onneksi ruoka oli hyvää ja Istanbulissa ei ollut enää kylmä, ja voi pojat miten tuntuikin raitis ilma ihanalta kaiken sen istumisen jälkeen :)
Nukkumaan pääsin klo 2 aamuyöllä, kun kaikki kuulumiset oli vaihdettu ja ostokset/tuliaiset/yms esitelty :)

Kiitokset vain Jaanalle kännykän lainaamisesta! :) O. olisi nimittäin muuten lähtenyt aivan liian aikaisin kentälle odottamaan meikäläistä, joten sain hänet pysymään kotona vielä muutaman tunnin :)

Oma kännykkä osoitti täydellistä turhuuden olomuotoa, sillä sen käyttö on rajoitettu vain Turkin rajojen sisäpuolelle. Asia jota en muuten tiennyt kun liittymä hankittiin....tsot tsot.

Ai niin. Jaa miksi emme saaneet lupaa lähtöön Helsingistä? Väittivät että Istanbulissa on niin paha keli, että lennot ovat peruttu. Kun soitin O:lle, hän sanoi että ei sitä lunta enää sillä tavalla tule ja sää on ehdottomasti selkiämässä. Että sellainen "snowstorm"..

Nyt on kaikki hyvin ja ollos huoleton. Pyykkikonetta joutuu rummuttaa useamman kierroksen ja paljon muutakin tehtävää on tälle päivälle tiedossa. Pehmeä lasku arkeen siis ;)

6 kommenttia:

 1. Minä pidän sekä salmiakista, rakista että yskänlääkkeestäkin :D

  VastaaPoista
 2. ii, melkoista! :) kyllähän niitä kaikkia on tullut maistettua, mutta että tuo yskänlääkekin.. :)

  VastaaPoista
 3. Onneksi pääsit lopulta kotiin:). Minäkin valitsisin salmiakin. Istanbulistakin saa tarpeeksi hyvää suklaata, mutta ei salmiakkia eikä lakuja. Näin skarpatessa voi lisätä, että onneksi. Meillä ei ole Suomen reissua tiedossa, mutta onneksi Suomesta sukulaisia tulossa. Ja mitä tilaan heiltä ihan ensimmäiseksi? No, OLTERMANNIA. Anteeksi vaan Turkkilaiset, mutta te ette osaa tehdä hyvää juustoa. Paitsi Beyaz peyniriä.

  VastaaPoista
 4. Mine, joo mekin sisarusten kanssa ostimme Suomessa täyteläistä oltermannia kun ruokavastaavina olimme ja kyllä on parempaa kuin jotkut kevytjuustot sun muut kumituotteet ;) Turkissa pidän valkoisesta, suolaisesta juustosta (siis sitähän on varmasti montaa sorttia, mutta on ihan muutama sellainen jotka ovat aivan mahtavia aamupaloiksi/mezejen kanssa nautittavaksi) ja sitten tietysti beyaz peynir :) Se on aivan huippu! sitä voi sotkea melkein minkä ruoan kanssa vain, varsinkin lentokoneruoan! hehe..

  VastaaPoista
 5. En osaa kuvitella millaista Istanbulissa on kun sataa lunta. Aina on kesällä ollut hellettä yli +20C. Olen myös kuullut, että lumen vuoksi tieyhteys voi olla poikki Sarköyhin. Mites siellä tiellä pysyisi autolla, jos ei käytetä nastoja eikä talvirenkaita ?

  VastaaPoista
 6. Annu, itse asiassa juuri kysäisin O:lta että onko täällä ylipäänsä talvirenkaita, ja hän sanoi että kyllä niitä on, mutta ei niitä juurikaan käytetä. Tiet ovat aika liukkaita ja paikoitellen huonossa ajokunnossa, joten jos/kun sinne ulos lähtee sillä saabillansa tai muulla, niin varovainen pitää olla - siltikin on kuulemma ollut monta peltikolaria huonon kelin vuoksi. Istanbul on niin kuin mikä tahansa Euroopan maa, kun lunta tulee, mutta ei yhtä kylmä ;)

  VastaaPoista