.

.

2/10/2012

Snow keeps us inside.


Niin se aika vaan kuluu. Viikon aikana olen/olemme..

.. yrittänyt takoa entistä enemmän turkkia päähäni, menetelmällä 5 sanaa päivässä. Viimeisin käyttämäni sana on ollut ınatçi (: itsepäinen). Ongelmaksi syntyy se, että tuppaan unohtamaan mitä olin oppinut pari päivää sitten..

.. testanneet erästä "suosittua(?!)" hampurilaisbaaria nimeltä Burger House täällä Kadıköyssä. Kumpaakin nälätti, mutta kokkailu ei kiinnostanut ja jääkaapissa oli voipaketti ja valo. Joten kävimme ja totesimme, että sinne menivät nekin rahat haaskuuseen. Ruoka oli hyvin keskinkertaista: pelkkä hampurilainen maksoi O:lle saman verran kuin monesta muusta paikasta saatava hampurilaisannos lisukkeineen. Meikäläisen halloumijuustosalaatti oli pilattu korppujauhotetuilla juustopaloilla, jotka he sitten tekivät uusiksi (sössivät hyvän juuston). Olisi pitänyt vain kokata itse.

.. ihmetellyt takatalven tuloa, juurihan se lumi jo suli ja ehdin jo nuuskia pää ovenraossa kevään tuoksuja, se oikeasti tuoksui jo täällä ja olin niiiiiin innoissani! Että jipjeijaa, vihdoin lämpenee ja kerrospukeutuminen vähenee..! Ja sitten tuli lunta taas niin perkeleesti.

.. sitäkin ihmetellyt, ja ollut hyvin huvittunut, että heti kun täällä tulee lunta (tai kun sitä luvataan), niin siitä puhutaan kuin jostakin hurrikaani-vaarasta. Snowstorm! Ihan kuin koskaan tässä kaupungissa ei olisi lunta aiemmin ollut. Ja miten ne koulutkin suljetaan ihan vain sen takia että taivaalta ropisee lumihiutaleita tuulen mukana? Ei oikeasti hyvät ihmiset..

.. nautiskellut hiljaisesta alkuillasta O:n kanssa Zincirissä kuunnellen hävyttömän hyvää musiikkia ja uppoutunut sohvatyynyjen uumeniin. Soittivat muuten H.I.M.:iä ja Nightwish:ia!! :)

.. käynyt minttuteellä erään brittiläisen tuttavan kanssa (no okei, hän joi kahvia) Leventissä sijaitsevan MetroCity-nimisen kauppakeskuksen Starbucksissa. Juteltiin tyttöjen juttuja ja oli oikein leppoisaa. (tea, grande-size, 2,75 TL, aika over-prized sanon mä)

..pyykännyt ja silittänyt Suomesta tuomani sinne jättämäni vaatteeni ja mallaillut niitä yhteen muiden kuteideni kanssa. Ja muutama käyttämättöminä lojunut vaatekappale siskolta, tack so bra!  Miten ihanaa, nyt ei tarvitse lähteä ostamaan uusia vaatteita pitkään aikaan! ;)

.. saanut ylläripylläri-lahjaksi O:lta hajuveden. Osti minulle jotakin kivaa samalla kun osti itselleen uuden hajun.

.. ostaneet muutaman leffan ja suunnitteilla onkin viikonloppu elokuvien parissa!

4 kommenttia:

 1. Lumi- mikä ihana tekosyy pysyä kotona. Tänään me kyllä lähdetään katsomaan Dalia. Menossa viikonloppu ilman lapsia. Justiinsa on herätty ja juotu aamukahvit. Ulkona niin kirkasta, että häikäsee...

  Mukavaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista
 2. Mine, siis nythän tuolla on loistavat kelit! Ei lunta, mutta aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta :)

  VastaaPoista
 3. Hei! Opiskeletko sinä turkkia omin päin vai käytkö jotain kurssia? Olen itse turkin opiskelija (en tosin Turkissa), ja pidän siitä kielestä juuri sen vuoksi, että siinä on paljon samaa kuin suomessakin. Kerrankin on oman äidinkielen taidosta jotain hyötyä vieraan kielen opiskelussa:)!

  VastaaPoista
 4. Sirja, ennen tänne muuttoa kävin Hkin opistossa turkin kielen alkeiskurssilla, ja sen jälkeen lähinnä omin päin oppinut. On siinä välissä ollut yksi toinenkin opettaja, mutta täytyy sanoa että kun itse opettelee niin jää asiat paremmin päähän. Lähinnä tuolta ukolta kyselen esim. joskus joitakin kielioppisääntöjä joita yritän sitten kovasti käyttää ihan käytännössä.

  VastaaPoista