.

.

12/05/2011

Merta edemmäs kalaan

Hankintoja on tehty. Tämä viikko on syöstänyt meidän budjettimme raiteiltaan, sillä päätimme että nyt loppuu vatvominen ja asioiden lykkääminen ja ostamme ne mitä kotimme tarvitsee. (me olemme aika hakoja siinä lykkäämisessä ja asioiden vatvomisessa, toim. huom.)

Ihan ensimmäisenä hankimme verhot. Kävimme ihan muuten vain anoppilassa ja päätimme kysäistä annelta että olisiko hänellä ollut ylimääräisiä verhoja. No, oli. Ja vieläpä ihan sopivat meille.


 Keittiöstä tuli heti kodikkaampi, ja samalla viikonlopun siivoustohinoissa otin esiin anoppilasta tuodut viime vuotiset joulukoristeet esille.
Evkur-nimisestä kodinkoneliikkeestä kävimme ostamassa vihdoin uunin, jota olinkin jo ehtinyt toivoa pitkään. Vihjailin O:lle aina tasaisin väliajoin mahdollisuudesta saada kotitekoisia ranskalaisia tai vaikka pitsaa, tai ihan mitä vaan mitä uunissa voi tehdä - ja niitähän ruokia riittää! (sisällä paistuu "täytetyt sienet", ts. isokokoisimmat sienet jotka paketista löysin, koversin hieman pohjaa ja otin jalan pois, laitoin ne ensin sitruuna-suola-veteen "likoamaan" ja sen jälkeen laitoin sisälle voita ja päälle raastoin reilun kerroksen juustoa kuhunkin.)..sitten olikin vuorossa IKEA.. ;)

Kun me käymme shoppailemassa IKEAsta hieman huonekaluja ja muuta tähdellistä kotiimme, tulee aina ostettua muutakin kuin vain se mitä oikeasti olemme hakemassa. Aina. Joka ikinen kerta. Mutta ei anneta sen häiritä, vaan katsastetaan mitä hankittiin tällä kertaa..

matto, halı,  "eteiseen", johon on hyvä rapsuttaa kuraiset kengänpohjat..

ulkotuikku, fener, koska sellainen on vain oltava, varsinkin joulukuussa..
 kenkäritilä, ayakkabı rafı, pitää tämänkin alueen siistimpänä..

..ja lisäksi henkareita, muutamia pikkulautasia, juomalaseja, 1 valkoinen LACK-pöytä, ja TÄMÄ vaatekaappi, jonka kotiinkuljetusta odottelen vesi kielellä! Vihdoin! :D Vaatekappiin ostimme myös ekstrahyllyjä, jotka eivät sisälly hintaan. Ah, en malta odottaa hermoja riistävää kasausurakkaa!! ;D
Tämän jälkeen ei sitten meidän pikkukotiimme mitään muuta mahdukaan, joten shoppailut saavat luvan loppua tähän ja alkaa rahanyörit kiristyä - tarkoituksena säästää rahaa tässä kuussa ei oikein onnistu, ja siltikin jaksamme pohtia montako joululahjaa ostamme toisillemme... :)

Täytyy muuten sanoa että IKEA on kalliimpi täällä kuin vaikkapa Suomessa, hinnat ovat korkeammat, kesinlikle. Mutta se on silti niin meidän juttu, että..

6 kommenttia:

 1. Mullakin on menossa sellainen nyt koti kuntoon-projekti. En tarvitse huonekaluja, vaan putkimiestä ja nokikolaria. Miehen kanssa pitää tehdä pieniä korjauksia talossa.
  Rahaa menee. Uuni meni rikki ja korjaaminen maksoi yli 100.00 Euroa. Johonkin se raha vaan katoaa pussista.

  Ihania joulukoristeita sinulla.

  VastaaPoista
 2. Nimenomaan, rahaa menee, mutta menköön, ainakin tällä erää. Rahansijoituskohteemme, ainakin tällä erää, ovat kuitenkin tarpeellisia :) Kohta kasaamaan upouutta vaatekaappia! ;)

  VastaaPoista
 3. Kotitekoisia ranskiksia kannattaa kokeilla rasvakeittimellä. Tuntuu että jokaiselle turkkilaisella on sellainen kotona, eikä ole kallis hankinta :)

  VastaaPoista
 4. No ne meikäläisen tekemät ranskikset hupenivat yllättäen nopeasti, olivat kuulemma sen verran maukkaita :) en taida ostaa rasvakeitintä, eihän tuossa keittiössä ole enää tilaa millekään muulle vekotimelle, nytkin jo on tukalaa kokkailut ja puuhastelut.

  VastaaPoista
 5. Se "tarvitseminen" ja ostaminen ei lopu koslaan.Aina on jotain ,mita taytyy hankkia.
  Kaunis on kaappinne.Ja kaytannöllinen pieneen tilaan,kun on liukuovet.
  Onnea uusille ostoksille.

  VastaaPoista
 6. No minä olen aina hyvä moderoiman tarpeita ja ostamisia, jos en oikeasti tarvitse jotain en osta. Mutta nyt nämä meidän hankinnat oli aika tarpeellisia - uuni, vaatekaappi, jne - ja tietysti joskus vaatteita (ei ehkä aina niin tarpeellisia, mutta onneksi en osta kalliita)..

  VastaaPoista