.

.

11/05/2011

Karga (Varis)


 
Eräs tihkusateinen ilta. Ajatus kokkaamisesta ei houkuttanut yhtään, jääkaapi oli tyhjä. Ajatus ruokakaupassa käymisestäkään ei houkuttanut, joten lähdimme ulos syömään. Ei mitään hienostunutta, vaan pienellä budjetilla liikkeellä. Joten päädyimme Kargaan, sillä pidämme paikan mukavan intiimistä ja lämpimästä tunnelmasta. Olisi vain pitänyt muistaa että se ruoka ei ole edelleenkään kovin korkealaatuista.. (tai no, olisinhan voinut valita toisin)Kuten siis todettua, mukava paikka ennen kaikkea "parille", viihtyisä paikka, joka on viikonloppuisin tupaten täynnä. Ruoka on kuitenkin valitettavasti hyvin keskinkertaista, tosin O. veteli hampurilaistaan hyvällä halulla ja tilasi vielä nakkiperunat jatkoksi, jotta ei nälkä yllätä. Minä tilasin lihaa tietämättäni että annos sisälsi enemmän perunaa kuin sitä lihaa. Paikan viini oli sellaista litkua, että se jäi juomatta.
Seuraavana yönä tajusin että se ruoka oli virhe - ramppasin kylppärin puolella jatkuvasti, enkä nukkunut silmäystäkään. Seuraavana aamuna "halasin pönttöä" oikein rajulla otteella. Epäilen vahvasti, että sain jonkinlaisen lievän muodon ruokamyrkytyksestä tuon illan jälkeen ja pari päivää menikin hyvin nuutuneissa merkeissä. Onneksi viime vuodelta opin tehokkaat niksit olotilan kohentamiseen: keitettyjä pottuja suolalla, paljon paljon vettä ja paljon paljon lepoa.
Eli huoh. Kun vihdoin selviydyin siitä kammottavasta flunssasta, jollaisia ei meikäläisellä ole kovinkaan montaa ollut elämäni aikana, ja aloin tervehtymään, tulee seuraava vastoinkäyminen. Olisipa kivaa olla ihan vain terve ja pirteä! Kuinka tavallisia ovatkaan toiveet silloin, kun on saanut olla kipeänä pitkän ajan.. Joka tapauksessa nyt vihdoin elämä hymyilee ja ehkäpä tässä terveenä vietän Kurban Bayramia :) Tosin, lihaa  tuskin syön ihan vähään aikaan.. ;P

En kuitenkaan sano, että älkää ikinä syökö siellä, ei ei. Edelleen jatkossakin tulemme käymään siellä, kuten muissakin "bar streetin" paikoissa, mutta ehkä tuo nimenomainen ruoka oli sitten huonosti valmistettua tms.. Tai ehkä siellä kannattaa tilata jotakin kevyempää, kuten salaattia.  Illanviettopaikkanahan tuo on mitä parhain ja musiikkikin tuntuu olevan erityisen mieluisaa. Tällä kertaa vain kävi näin :)

5 kommenttia:

 1. Täällä on kuule kyllä liikkunut vatsatautia, joten saatoit sairastaa sellaisenkin? Itse yökkäsin yhden alkuyön ja sen jälkeen olin tosi väsynyt seuraavan päivän, ei muuta. Kaksi pienintä sairasti myös samalla kaavalla. Muutenhan siellä oli mukavaa hämärän hyssyä, mutta ravintolassa ruoka on tietysti pääasia, joten...

  VastaaPoista
 2. No se vatsatauti ei ole ollenkaan poissuljettu seikka, mutta kun se olotila muuttui niin radikaalisti lyhyessä ajassa, oli ensimmäinen ajatus syömässäni ruoassa. Jospa nyt kuitenkin olisi flunssat ja muut taudit tältä vuodelta sairastettu.

  VastaaPoista
 3. Jos Kargassa siivotaan keittiötä yhtä hyvin kuin vessoja? No joo, onneksi oon käynyt Kargassa vain ja ainoastaan oluella enkä erehdy tulevaisuudessakaan esim. viiniä tilaamaan :)

  VastaaPoista
 4. Heh, siivoavatko samalla rätillä pytyn ja keittiön pesualtaat? :D :P Olisi pitänyt ehdottaa jotakin kepab-paikkaa baarin sijaan, mutta jälkeenpäin on turha rutista. No, olen taas hieman viisaampi näiden asioiden suhteen ;)

  VastaaPoista
 5. Yöks kun tuli ihan omat kipuilut Turkkiajoilta mieleen. Pahin oli se ameeba joka vei sitten sinne sängyn pohjalle. Tavaraa tuli kummastakin päästä ja kuume nousi korkeaksi. Tiputuksessa sitä hoidettiin ja sainkin sen parin viikon kuurilla veke. Mutta ei voi unohtaa!

  Teidän kannattaa unohtaa syöminen tuolla Kargassa, koska tuskin se hygieniataso siellä muuttuupi. harmi että harvat paikat siitä hygieenisyydestä huolehtii Turkin ravintoloissa :( Siksi syödäänkin todella harvoin enää ulkona lomilla.

  VastaaPoista