.

.

10/28/2011

Jottain tuli tehtyä, jottain ei.

Kuluneella viikolla olen..
- ollut jälleen kerran flunssassa! Oley! Siinä missä O:n kunto parani roimasti viime viikonloppuna, minä sain aivan järkyttävän olotilan itselleni.. ja sitä onkin sitten riittänyt viikon jokaiselle päivälle aina ihan tähän päivään asti.
- mitä ilmeisemmin saanut myös poskiontelontulehduksen flunssasta johtuen, sillä vastaavaa jomottavaa kipua en ole koskaan ennen poskessani tuntenut. Ei mikään miellyttävä tunne tämä..
- ostanut yskänlääkettä, öksürük şurubu, hillittömiin, kontrolloimattomiin yskänkohtauksiin, joka on ollut täysin toivotonta tavaraa. Halpa hinta takaa siis sen, että lääkkeestä ei ole mitään hyötyä. Eikä se ollut edes pahaa, yleensä tehokkaat lääkkeet maistuvat hirvittäviltä.
- tänään ensimmäistä kertaa tällä viikolla iloinnut siitä, että vihdoin haistan ja maistan ruokaa! Siihen asti kun oli ihan sama mitä joi tai söi..
- maistanut erittäin tehokkaita inkivääripastilleja, joista kipeytynyt kurkkuni piti kovasti.
- menettänyt ääneni, 'sesimi kaybettim', ja kuulostanut ihan vanhalta, raakkuvalta ankalta. (normaalioloissa  ääneni kuulostaa nuorelta ankalta ;) <- tosi juttu muuten!
- koettanut viihdyttää itseäni löytämällä uusia, haasteellisia pianonuotteja, jotta ajatukseni olisivat muualla kuin uupuneessa, tukkoisessa olotilassa.

Mutta jotta ei täysin kaikki olisi ikävää, niin olen myös..
-.. kuunnellut paljon 80-90-lukujen musiikkia ja katsellut vastaavien vuosikymmenien leffatuotantoja, jälleen kerran päivitellen sitä kuinka laadukkampia ne ovat nykyajan vastaaviin verrattuna..
-.. keskustellut Turkin hallituksesta, armeijasta ja maailmalla vallitsevista sodista espanjalais-turkkilaisessa seurakunnassa eräänä iltana. Siinä missä muut maistelivat oluita, tilasin minä 2 kupillista kuumaa kaakaota.
-.. saanut kuulla näyttäväni hyvältä hiukset auki keskijakauksella, hieman kiharalla. Mikä on toisaalta harmi, sillä olen jo pitkään tuumaillut joko olisi aika nyrhäistä tukka muutaman sentin pituiseksi ja siten helppohoitoisemmaksi.

Huomenna vietämme Turkin itsenäisyyspäivää! Ehkä ostan suklaata sen kunniaksi, sitä kun näyttää olevan kaupat väärällään tarjolla ;)

7 kommenttia:

 1. Toivottavasti nyt paranet.Jos ei,niin sitten kipin kapin laakariin.
  Oikein hyvaa itsenaisyyspaivaa sinne teille.Valtiohan on paattanyt olla juhlimatta maanjaristyksen takia.Meilla taalla Antalyassa Atatürk:in osuus juhlista pidetaan,mutta tanssinaytökset ja ilotulitus on peruttu.
  Jus söin tuossa pienen palan suklaata.Mitaan juhlintaa ei meilla ole.Turkin lippu on parvekkeella,kuten tavallista.
  Ja Kurbabayramin jatan vahemmalle ostamiselle ja avustan Kizilayta.

  VastaaPoista
 2. No toivotaan että tämän jälkeen olen taas eheä oma itseni :)
  En tiennytkään että itsenäisyyspäivän juhlinta on rajoietttua, tosin en ihmettele, maanjäristys on ollut kuitenkin paikallisuutisissa se isoin juttu, ikävää että niin kävi. Siellä päin maata on kuitenkin aika moinen tilanne, kun täällä saadaan olla rauhassa..

  VastaaPoista
 3. Me olemme joka vuosi käyneet katsomassa Cumhurriyet bayramin ilotulitukset. Ovat olleet UPEAT! Tänä vuona niitä ei siis ole, mutta se on ihan oikein. Ebrun kommenttilootaan laitoin juuri Suomen päätöksestä auttaa Vania! Hienoa!

  Pikaista paranemista! Täällä on kiertänyt lähistöllä vatsatauti. Tästä perheestä se on vaikuttanut 1/6 elämään. Toivon todella, että siihen se sitten jääkin.

  VastaaPoista
 4. Kipeytyneeseen kurkkuun saa Turkista tosi hyvää suihketta joka puuduttaa nielun seudun :) Me tuotiin sitä viimeksi ihan tänne Suomeenkin.

  Toivottavasti olo on jo parempi! :)

  VastaaPoista
 5. Jos on flunssaa siellä, niin on täälläkin.. Ja taas kerran kestänyt jo monta viikkoa!
  Miten musta tuntuu (voi olla että luulen vaan), että me pohjoismaalaiset sairastetaan näitä flunssia enemmän ja pidempään kuin esim. turkkilaiset, oletko huomannut?
  Hyvää itsenäisyyspäivää sinne, kaikista murheista huolimatta!

  Huomasit varmaan blogini muuttuneen? Halusin sen muuttaa niin, että lukemaan pääsee vain kirjautumalla..

  VastaaPoista
 6. Mine, minustakin oli mukavaa lukea uutisia Suomen lähettämästä avusta maanjäristysalueelle, siellä sitä apua totisesti tarvitaan vielä pitkään. Viime vuonna katsoin teeveestä ilotulitukset Bosphorin sillalla, olivat aika komeat :)
  Siivetön, enää haittaa lohkeileva yskä ja tukkoutunut nenä, muuten alkaa elämä voittaa :)
  Heta, ehkä se on "geeneissä", kuinka useasti sairastaa, minä vain taisin liikkua ns. väärässä jengissä ennen flunssaa, täällä kun joka toinen tuntuu yskivän tai niistävän. Ja juu huomasin että blogiisi ei tuosta vain pääsekään enää lukemaan :)

  VastaaPoista
 7. Jos laitat mulle viestiä siihen samaan emailiin, johon silloin aikaa sitten laitoit niin saan sun emailin ja sitä kautta kutsuttua sinut lukemaan blogiani :)

  VastaaPoista