.

.

8/11/2011

Paremmat pidot

Ei näistä pöperöistä enää paremmaksi voi tulla! ( tai voi.. mutta jos tiedätte parempaa, niin pistäkää ohjetta tulemaan ;)

Eräs sunnuntai-aamu puutarhassa: sienimunakas vihanneksilla, oliiveilla, teellä ja appelsiinimehulla. Päivän lehti oli jäänyt naapurilta pöytään, joten sitäkin tuli selailtua. Tuli myös ostettua pitkästä aikaa tuota maissileipääkin. Tuo käsittämätön halon kokoinen leipä taisi mahtua kokonaan O:n pohjattomaan vatsaan..

Viimeisin aamiaisemme oli samaa munakas-vihannes-linjaa, mutta munakkaassa tällä kertaa tulisen makuista makkaraa joukossa, nooommm ;) Lämpiminä aamuina puutarha toimii kyllä erinomaisena aamiaispaikkana. (Ja illallispaikkana.)

(Jouduin syömään oman aamiaiseni keittolautaseltä, sillä yritin tehdä granlundit ja ilmaveivata lautaseni keittiöön erään illallisen jälkeen oviaukostamme. Epäonnistuin ja lautanen lipsahti lattialle tuhoisin seurauksin.. :)


Illalliseksi voissa paistettuja sieniä (we are mushroom-lovers), mukana myös tomaattia sekä sipulia, ja lopulta päälle raastettua juustoa. Nam!

Harvinaisen surkea kuvanlaatu, mutta ehkä se silti kuvasta välittyy: porkkanaa raastettuna, jonka sekaan on kaadettu jugurtti-majoneesi-oliiviöljy-valkosipuli-suola-timjami-pippurikastike. Tuo samainen kastike toimii meillä myös dippikastikkeena ja onhan se ihan hyvää myös salaatinkastikkeenakin, eri variaatioin. Helppoa ja nopeaa ja maukasta!


Nakkikastike, eikä todellakaan mikään jauhoilla kyllästetty versio. Sellaista en ole syönyt sen jälkeen kun lapsuudenkodista pois muutin. Tämä sen sijaan on parempaa: nakkeja ja sipulia paistetaan pannulla reilussa voimäärässä, paloitellaan tomaatit ja heitetään joukkoon tomaattimurska. Lisätään mausteet. Halleluja. Praise the lord.

Maailman helpoin salaatti: raasta porkkana, pilko kurkkua ja pese&revi vihreä salaatti.

Ja maailman paras salaatinkastike (sama kuin mitä käytimme porkkanaraasteen seassakin): jugurttia, oliiviöljyä, majoneesia, valkosipulia (vaihtoehtoista), suolaa, timjamia, punaista pippuria. On meinaan nannaa. Jos minusta ei jää jälkipolville mitään muuta muistettavaa ajan toiselle puolen siirtymiseni jälkeen, niin pistäkää tämä ohje talteen - tässä se on mistä minut voi muistaa! :D

Turkkilaiset tacot: kaikkea mahdollista ilman sitä kuivaa kuorta :) Idea oli kasata ruokaa salaatinlehdille ja syödä ne käärittyinä, mutta sotkuhan siitä vain syntyi. Sormin tuli kaavittua kipot tyhjiksi :D Ja O:n eka kerta muuten näiden parissa.

Nyt kun on oppinut käyttämään tuota kaasuliettä, ja meidän versiossa se on avattava tulen avulla (joku meni ja sössi meidän sähköliitännät niin ettemme voi käyttää sähköä kaasun avaamiseen...), niin onhan se jo ihan helppoa. Ennen jotenkin kauhistutti laittaa käsi liedelle ja palava tulitikku väpättävissä sormissa avata kaasu.. Luulin aina että poltan siinä käteni. No, en ole vielä polttanut ja olen jo menestyksekkäästi käyttänyt kaasuliettä pari kertaa joka päivä ruokaa laitellessani. Horay! :D Näin sitä vain nyhveröinkin kaasulieden käyttäjä rohkaistuu 8)

4 kommenttia:

  1. Herkkuja ovat ruokanne.En minakaan tee jauhokastikkeita.Juuri tuo tomaattinen versio on tosi hyvaa.
    İhania kokkaushetkia sinne.Ja ala vaan polta sormiasi.

    VastaaPoista
  2. Niinpä, tuli mieleen että jos joku kysyisi miten minä herkuttelen niin sanoisin vaan että "ruoalla"! :D Ei siihen sen ihmeempiä tarvita ;)

    VastaaPoista
  3. on teil aika hyvät herkut pöydässä...:D meistä jonmmankumman pitäis kans kunnostautua jos haluis tollasia pöytään

    VastaaPoista
  4. Jenni, no pientä vaivaa pitää nähdä, mutta ei siihen kokkailuun kuitenkaan koko iltaa mene. Helpommalla pääsee kuin vääntämällä sitä makaronilaatikkoa! :D

    VastaaPoista