.

.

6/14/2011

"Kylässä"

Kadıköy, pitkästä aikaa. Kaupunginosa suorastaan kutsui meitä hellepäivän viettoon. Halusimme vain olla, jutella, rentoutua, syödä jotakin ja kuunnella hyvää musiikkia.

Käytiin tuollaisessa mestassa heittämässä şiş-kepabit nassuun ja maisteltiin tulisia jalopenon tapaisia paprikoita (?, tuossa lasipurkissa olevia). Ne poltteli kitalakea mukavasti..


Ehkä me sittenkin harkitaan uudelleen sitä tulevan kämpän lokaatiota.. Tämän kylän tienoot ovat sen verran mukavia, että voisin kuvitella asuvani sittenkin Aasian puolella. Välimatkat ja ne ruuhkat vain siinä ovat isona ärsykkeenä, jos ja kun Euroopan puolelle työmatkoja taittaa, mutta toisaalta tärkeämpää kummallekin on asunnon sijainti (rauhallista seutua, tai edes turvallista), naapurusto, palvelut lähellä, hyvät liikenneyhteydet, maisemat, ostosmahdollisuudet yms yms.. Ja Kadıköy on kyllä kaikkea sitä, ainakin niissä kaupunginosissa, joissa aikaa vietämme.

Nähtäväksi jää.

6 kommenttia:

 1. Mä muuttaisin ihan koska vaan Kadiköyhin! Ja kyllähän sieltä nyt suht helposti pääsee joka paikkaan. Dolmukset viilettävät nopeasti sinne tänne lautoista puhumattakaan. Ah, Kadiköy.

  VastaaPoista
 2. ihana kun on kuvia mun naapurustosta. suosittelen siis lämpimästi... liberaalia ja miellyttävää seutua. otitte muuten kuvan mun kaverin kaupasta ;)

  euroopan puolelle menee helposti lautalla 20min ruuhkista välittämättä. ja siitä fünikülerillä pääsis O. käsittääkseni töihin ihan ok eikös? sehän olisi loistava reitti suorastaan. itse menen taksimiin samaisella välineellä (lautta kabatasiin mun tapauksessa).

  mietittiin muuten sellaista suomi-iltaa (illallinen tms pientä) parin muun suomalaisen kaa, voidaan mailailla...

  VastaaPoista
 3. Heh, Kadiköy-rakastajattaria löytyy ;)

  Jooh, kyllähän me noita asuntoja ollaan katseltu ja varsinkin Kadiköyn Moda-alue on aika haluttua seutua...! Sahibinden.com on ollut kovassa käytössä ja muutama aivan ihana ollaan löydetty, mutta rahatilanne toistaseks ei oikein salli vielä muuttoa.

  Hyvinhän sieltä lähtee lautat ja bussitkin suoraan Taksimiin (110), jos ei sitä aamuruuhkaa kavahda (tai lähde sen verran ajoissa että sitä ei vielä ole ehtinyt muodostua). Tosin, jos kummatkin on töissä Euroopan puolella, niin sitten tuntuisi järkevämmältä muuttaa esim. Sisli/Besiktas seuduille (hieman korkeampaa vuokraa vain pyytävät siellä) :)

  VastaaPoista
 4. Minä rakastan Beyoglu-Besiktas akselia. Sopii mulle, kun en ole aamuihminen ja tarvitsin siis asunnon, josta pääsi nopeaa töihin.. :-) Hyvien kämppien hinnat vaan tosiaan tahtoo olla huikeita, sen mitä itse olen niitä välillä varsin vilkuillut... Bakirköy on myös kaunis!! (mutta sieltä kulkeminen on taas toinen juttu..)

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia, näyttää todella kauniilta paikalta. Ja wow noita taloja ja niiden muuotoja!

  VastaaPoista
 6. Boncuk: se on sitten heti toisena harkintalistalla :) Olen kanssa aamu-uninen tapaus (erittäin!), joten helpommalla pääsee , ns, jos asuisi lähempänä mahdollista työpaikkaa.. Bakirköy on vain kovin kaukana, mutta siellä on tullut kerran piipahdettua, nättiä seutua sekin.

  Elegia: täällä on ihania kaikki vanhat rakennukset ja usein ne ovat myös värikkäästi maalattuja. Tavalliset kerrostalotkin yleensä ovat jokseenkin koristeellisia ja nättejä.

  VastaaPoista