.

.

6/16/2011

Kirjakatsaus ja loppuviikon ohjelma

2 kolmesta kirjasta luettu, viimeisenä meneillään on The Zahir.

Kirja on puolessa välissä ja vaikuttaa hyvältä. Vaatii uskomattomia ponnisteluja jotta en kurkistelisi viimeisille sivuille selvittääkseni mysteeriä. Joka kirjan kohdalla sama juttu, pitäisi varmaan teipata ne viimeiset sivut yhteen, jotta ei tule vahingossakaan luettua.

Tuo kriitikoiden ylistämä Alkemisti tuli luettua ite asiassa 6 tunnissa eräänä kauniina kesäpäivänä (olen välillä hieman hidas lukija ja jään usein kuvittelemaan kirjan tarinaa/juonenkäänteitä/maisemia mielessäni ennen kuin jatkan eteenpäin) ja täytyy sanoa, että hieman petyin. Kuvittelin sen oikeasti olevan paljon parempi. Itse asiassa, Serdar Özkanin kirjoittama The Missing Rose- kirja on itse asiassa paljon parempi kuin Alkemisti, ja tätä Kadonnutta Ruusua onkin esitetty kirjoittajan omaksi versioksi Alkemistista. Noh, makunsa kullakin.

Toistaiseksi kuitenkin olen pitänyt kovasti Coelhon kirjoista, hänen tyylinsä kirjoittaa on miellyttävä ja hauska. Kirjat ovat täynnä kaikenlaisia oivalluksia ja ironiaa.

Aikaisemmin lukemani kirja "Everything is illuminated" oli melkoisen raskasta luettavaa, tekstin sävy oli jokseenkin vanhanaikaista, jota oli vaikea seurata kovin intensiivisesti. Kirja tuli kuitenkin selvitettyä, ymmärrän kyllä miksi se aikoinaan voitti kirjallisuuspalkinnon, mutta lopussa oli olo että vihdoin..

Tämän viimeisen Coelhon kirjan jälkeen olenkin lukenut kaikki kirjani. Pitäisikö käydä ostamassa uusia, erityisesti Coelhon kirjoja, vai lukea joitakin jo omistamiani uudelleen?


Uutta haastistakin pukkaa jälleen. Aina Euroopan puolella.
Piti oikein kirjoittaa muistilapulle (ikäänkuin voisin unohtaa haastattelun!). Vanhat tavat ovat sitkeässä, tapasin kirjoittaa kaiken muistilapuille vuosikausia, ja teen niin edelleenkin. Ylipäänsä kaikki muistiinpanot tulee kirjoitettua englanniksi, myös ostoslistat..

5 kommenttia:

 1. Coelhon kirjoista pidin oikeastaan vain Veronika päättää kuolla -teoksesta. En tosin ole läheskään kaikkia Coelhon teoksia lukenut. Alkemistin olen lukenut ja minusta se on aivan yliarvostettu.

  VastaaPoista
 2. Portobellon noita kannattaa lukea kans Coelholta.

  VastaaPoista
 3. Minä otan tuon Coelhon tarkkaan syyniin kun seuraavalla kerralla käyn kirjakaupassa ;)

  Myös Ken Folletin kirjoja olen yrittänyt etsiä, tuloksetta. "The place called freedom" ja "The hammer of Eden" olisivat ostoslistalla heti seuraavaksi. Olen nimittäin lukenut nuo teokset suomeksi ja voin suositella kumpaakin ;)

  VastaaPoista
 4. Mä alotin vasta nyt ekaa Coelhoa, vaikka kirjan etusivulta huomasin ostaneeni sen melkein vuosi sitten Istanbulista... krhm. On ollut vähän muuta puuhaa ;) Mulla silmän alla Portobellon noita, en ole vielä päässyt niin kunnolla vauhtiin, että olisi joku mielipide kyseisestä kirjasta (tai kirjailijasta).

  VastaaPoista
 5. ii, koskaan ei ole liian myöhäistä :D minulle tuo lukeminen on rakas harrastus siinä missä kutomiset ja pianon pimputus :D joten aikaa jaan kaikille tasavertaisesti..

  VastaaPoista