.

.

6/27/2011

Hippi

Siivoillessani viime viikonloppuna makkariamme ja selvittäessäni laatikollisen verran toisiinsa kietoutuneita lankakeriä, pähkäilin, että mitä niille parille kymmenelle isoäidinneliölle pitäisi oikein tehdä. Otin murto-osan niistä esiin ja siitä se ajatus sitten lähti..

Eli kesäinen hippilaukku! Toiselle puolen tikkasin yhteen neliöitä ja niistä jatkoin toiselle puolelle virkaten raitoja. Jämälankojen paras käyttömahdollisuus siis. Olkahihna koostuu virkatuista pylväistä.


Ei yhtä ilman toista.Kehittelin sitten siihen kiristysnauhan lukuisten nappien sijaan. Nauhan kanssa tuo näyttää hieman rantakassilta, mutta kesäiseltä silti ja hyvinkin tilavalta. Tosin, näitäkään laukkuja ei kyllä voi liialla tavaramäärällä täyttää, taitaisivat neulokset muuten repeytyä rikki, varsinkin olkahihnasta.. Raitapuoli puikoilla jakoavainpalmikon kera, toinen puoli virkattuja pylväitä rinta rinnan.


Ja sitten sormet suhisivat siihen malliin että kolmas valmistui tuossa tuokiossa..

Isoäidinneliö taipuu siis myös kassiksi, kaksi puoliskoa virkattu toisiinsa kiinni.

Niin ja sitten herää kysymys, että tuleeko noita käytettyä ollenkaan, kun ovat niin huteraa tekoa. Ensimmäistä sinistä kassia olen ulkoiluttanut pariin kertaan, pienen ja kätevän kokonsa puolesta siihen mahtuu välttämättömimmät ja ei se nyt niin pöllömmän näköinen olekaan. Jos olkanauhana olisi jokin muu materiaali ommeltuna kiinni kassiin, niin sitten niihin voisi laittaa painavampaakin tavaraa sisälle. Hyvin ne ainakin mm. lankakerien säilöntään soveltuvat ;)


Ei muuta kuin peace an' love, ya'll!

2 kommenttia:

  1. Heh, ihan tuli oma kesähippikassiviritelmä mieleen jostain takavuosilta, mullakin oli lankaa ja hinku virkata, eikä oikein mitään ideoita... Käyttämättä se mun kassi kyllä jäi, nyt se on varmaan jo viskattu johonkin UFFin laatikkoon. Hauskojahan noi on, mutta mua alkaa aina jossain vaiheessa ahdistaa kaikki nurkkiin kerääntyneet viritelmät, joilla ei oo jokapäiväistä käyttöä. Siks mä yleensä tyydynkin vaan kutomaan villasukkia ja virkkaus on jäänyt vähemmälle.

    VastaaPoista
  2. Joo, taitavat jäädä vähäiseen käyttöön, mutta halusin käyttää jämälankoja johonkin joten tuli uurastettua.. :)

    VastaaPoista