.

.

5/01/2011

Vappupäivänä

täällä näyttää tältä.. (huom. kuva ei ole manipuloitu!)

Meikäläisellä ensi viikon lesson plan meneillään. Eilen tuli tehtyä esseitä, ja tänään mietitään tulevaa opetustuokiota. Aiheet annetaan aina valmiiksi, me vain kopioimme materiaalit ja suunnittelemme tehtävien sommittelun ja esillepanon. Ja täytämme valtavasti papereita ihan vain osoittaaksemme, että kaikki vaadittavat suunnitelmat ovat toteutumassa.

Ensimmäiset kaksi lessonia menivät ihan sujuvasti, olin ihan tyytyväinen ja tutorilta tuli hyvää palautetta - tietenkin kritiikkiäkin tulee, joka ikinen kerta. Ja meidän opetusryhmällämme tuntuu olevan erityisen kriittinen tutor :) Viimeisin lesson oli viime perjantaina, ja silloin olin jo ennalta päättänyt että nyt minä näytän...

Ja niin minä näytinkin. Nuo "oikeinmerkit" pienissä neliöissä ovat kaikki S+ kohdalla, joka tarkoittaa sitä että lesson plan, itse opetus ja itsearviointi ovat kaikki yli standardin. Eli siis paras mahdollinen pisteytys! :) 2 ensimmäistä meni niin, että lesson plan oli puoliksi S+:n ja S:n kohdalla, muut S:n kohdalla. Mikä tahansa on hyvä arviointi, kunhan yksikään "oikeinmerkki" ei ole N(not so standard):n kohdalla. Kyllä meinaan repesin tanssiin, kun tämän arvioinnin käteeni sain! :D Ja heitin siinä parit high-fivet niiden kanssa, jotka lähettyvillä joutuivat todistamaan hetkellistä sekoamistani! :D Jotkut meistä saavat näitä S+ arviointeja lähes joka lessonistaan, yleensä kuitenkin he, joilla on entuudestaan opetuskokemusta. Vielä kuitenkin on paljon lessoneita edessä ja vaihto vasta-alkajiin on luvassa, joten tulevat arvioinnit voivat olla jälleen kerran ihan mitä vain.

Vielä kun oppisin hymyilemään opetustuokioideni aikana.. Ehkä se on tämä suomalainen elämäntapa, jöröjukkamaisuus, joka siihen vaikuttaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti