.

.

5/25/2011

Bebek

Kaupunginosa nimeltä Bebek (suom: Vauva) on varakasta seutua, kaunistakin seutua ja miellyttävä paikka sekä turisteille että paikallisille. Se on hieman eristyksissä muusta kaupungista, joten siihen saa heti enemmän erilaista, turistimaista, tunnelmaa.

(kuvat googlesta)

Kaupunginosa on siis Bosphoruksen rannalla, Euroopan puolella, ja pääkadun rantaviivaa reunustaa lukuisat veneet ja luksuspaatit, jotkin niistä ovat jopa vuokrattavissa, kun taas pääkadun varrelta löytyy ravintoloita ja kahviloita joka lähtöön.

En muista mikä oli meidän ravintolan nimi (se oli luultavasti se isoin ravintola sen pääkadun varrella!), mutta söimme siellä oikein makoisat pihviannokset talon viinillä.


Muistin ottaa kuvan annoksestani vasta kun olin kauhonut puolet pihvistä parempiin suihin. Oli muuten erittäin hyvin valmistettu!


Pihistin abilta avokado-viipaleet, hän kun ei niistä paljoa välittänyt ja minulle ne taas maistuu.

Illallinen oli lähinnä pikkuveljen kunniaksi, joka tuon hampurilaisannoksen itselleen tilasi. Hän sai töitä ja aloittaakin ne ensi viikolla. Pieni tauko armeijan jälkeen tekee varmasti hyvää, ennen kuin aloittaa työnteon jälleen.

Oli sen verran lämmin päivä, että ulkona tarkeni hyvin t-paidalla, pitkillä housuilla ja sandaaleilla, mutta iltaa kohden piti sitoa neuletakkia tiukemmin vartalon suojaksi. Edelleen, illoiksi on hyvä varustautua lämpimämmin, mutta päivisin on jo suorastaan helle :)

2 kommenttia:

  1. Kivannaköista seutua!ruokakin nayttaa oikein makoisalta!tuli ihan nalka!

    VastaaPoista
  2. Marizu, Istanbul on täynnä kivannäköisiä seutuja ;) Bebek on ehdottomasti yksi niistä. Ja ylipäänsä mikä tahansa alue, joka on Bosphoruksen tuntumassa tai josta näkee sinne suuntaan.. :)

    VastaaPoista