.

.

4/11/2011

Terzi

Kokeilin vielä kerran kaikkia kesähousujani ja yksiä mustia muutaman vuoden takaisia suoria housujani, ja päätin viedä kaikki viisi housuparia Capitolin terziin eli ompelimoon. Jokaisesta pöksystä piti saada hieman kapeammat ja pituuttakin pois. Yleensä pidän pitkistä lahkeista, mutta kesäisin kun en käytä korkeita korkoja, niin ne pitkät lahkeet ovat vain tiellä ja lopulta rispaantuvat käytössä ja hajoilevat. O. tietty oli mukana tulkkaamassa, ei siitä olisi muuten mitään tullut, minulta kun uupuivat tilanteeseen sopivat sanat.

Ompelimon työntekijänä oli noin keski-ikäinen mies, joka vaikutti asianosaavalta, joten esitin vain toivomuksen jokaisen housuparin suhteen, ja hän kiinnitti nuppineuloja asianmukaisesti. Teki kyllä selväksi, että lopputuloksesta ei koskaan voi olla täysin varma ja joistakin housuista on vaikeaa saada kovin paljon kapeampaa kuin mitä ne nyt olivat, tai istuvudeltaan parempaa. Minä totesin, että varmasti lopputulos on parempi kuin mitä ne nyt olivat, vyötärö kun tuntui hieman löysältä monien housujen kohdalla ja housut tuntuivat pruhjaavan (oikeasti, onko tuo oikea sana ?! :D) reisien kohdalta niin että istuvuus oli aika huono. Ja koko oli jokaisessa housussa yksi koko sitten ilmeisesti liian iso, mutta luulen että jos olisin ostanut pienemmän koon housut, ne olisi kiristänyt joistakin paikoista. Sen takia on hyvä olla olemassa ompelimoita, saa ainakin juuri sellaiset kuin mitkä sopivat omalle vartalolle.

Jotkin Mangon housuista sopivat meikäläisen romuluisille jaloille, pituuden puolesta varsinkin, mutta ainahan kaikissa housuissa on toivomisen varaa. Paitsi niissä mustissa kapeissa housuissa, jotka ostin kihlajaisia varten ja joita olen käyttänyt kiitollisena lähes joka kerta kun olemme jonnekin lähteneet, iltaa viettämään tai käynyt kouluissa haastatteluissa tai kaupungilla pyöriessä. Ne ovat vain aivan täy-del-li-set. Niitä ajatellen tulee mieleen, että olisi pitänyt penkoa hieman pidemmälle jos olisin löytänyt täysin samat housut eri värisenä..

Loppujen lopuksi: 5 housut ja jokainen kaipasi kunnon kavennusta hieman joka paikasta sekä lyhennystä ja hintaa tuli 125 liiraa. Arvasinkin että jos teetän työn Capitolissa, hintaa tulee enemmän kuin muualla, mutta se oli nyt ensimmäinen paikka jonne poikkesimme ja päätin että en jaksa etsiä muita paikkoja. (Hah, ikään kuin sitä rahaa kasvaisi puussa.. no joo.. :) Tuolla hinnalla ostaa joko kolmet uudet housuparit, tai sitten kunnostaa viidet entisestään hyvät ja paljon pidetyt. Eikä paljoa houkuttanut heittää muuten hyviä housuja pois vain sen takia, että ne eivät istu täydellisesti.

Työ oli valmis parin päivän päästä. Kokeilin ompelijan mukaan haasteellisempia housuja ja ne istuivat todella hyvin. En jäänyt kokeilemaan kaikkia vaan tein sen sitten myöhemmin kotona. Ainoastaan yhdet housut ovat aavistuksen verran optimaalisen mukavuusrajan ulkopuolella reisien osalta, mutta annan sen olla - ne varmasti venyvät joka kerta päällä pidettäessä niin että aavistuksenomaista piukkuutta ei edes huomaa. Olen siis erittäin tyytyväinen lopputulokseen ja tuntuu kuin olisin saanut 5 uudet housut käyttööni :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti