.

.

4/15/2011

Kirjahylly olis kätevä

Ennen kuin tulen kirjoittamaan seuraavat 5 viikkoa vain opiskeluasioista, mikäli edes on aikaa bloggailla yhtään mitään sen kaiken hullunmyllyn keskellä, niin käännetään ajatukset vielä muualle. Seikkailut englanninkielisten opusten osastolla nimittäin jatkuvat. Seuraava kirja löytyi sarjassamme "pisti silmään" idealla.


Everything is illuminated, kirjoittajana Jonathan Safran Foer, on Guardian First Book Award winner vm. 2002. Tämä kirja on tyypin ensimmäinen novelli, joka päätyi ykköseksi myös National Jewish Book Award:ssa. Tarina on päätynyt jopa valkokankaille v. 2005 Liev Schreiberin käsikirjoittamana ja ohjaamana. Samana vuonna Foer tuotti toisen novellinsa, Extremely Loud and Incredibly Close.

Korvamerkataan tämä tuotteliaan miehen nimi, Jonathan Safran Foer.


Ei yhtä ilman.. neljättä.


Häpeäkseni myönnän, että en ole tähän päivään asti lukenut Alkemistia. Nyt suoritan kansalaisvelvollisuuteni ja luen sen ja pari muutakin Paulo Coelhon opusta, jotka ovat kaikki saaneet hurjan suosion kriitikoilta. Tiesin kirjailijan nimeltä, mutta en ollut lukenut yhtäkään hänen tuotostaan.

The Alchemist on julkaistu jo -88 vuonna, mutta Eleven Minutes puolestaan -03 ja The Zahir -05 vuosina. Coelho on kirjoittanut novelleja jo -74 vuodesta asti, joten tuotantoa riittää. Mies on jo eläkeikäinen, mutta jos kirjoitustaidoissa riittää, niin saamme vain toivoa että hän jatkaa kirjoittamista viimeiseen lepoonsa asti.


2 kommenttia:

  1. Suosittelen paljon myös Coelhon Portobellon noitaa. Itsellä jonossa Coelhon elämäkerta, se tulee varmasti olemaan kiinnostavaa luettavaa! Sivukommenttina pakko mainita, että luin just Saddan Husseinin rakastajattarena tunnetun naisen elämäkerran (kirjan suomenkielinen nimi on Bagdadin prinsessa), ja se on yksi niistä tarinoista, jotka tulen takuulla muistamaan lopun elämääni. Kannattaa todella lukea jos satut saamaan käsiisi!

    VastaaPoista
  2. Jos nuo Coelhon kirjat vastaavat ennakko-odotuksiani, niin saatan mennä tyhjentämään senkin osaston sitten kun saan nuo kirjat joskus kesään mennessä luettua :) Tosin Alkemistissa on vaan 188 sivua, joten se menee 1,5 päivässä..
    Elämänkerrat ei oo ikinä oikein napannut, mutta jos se jostain löytyy niin miksei, voisihan tuollaista erilaistakin tarinaa lukea.

    VastaaPoista