.

.

3/07/2011

Pusula

Tuli ostettua uusin Evim-lehti, jota kahlatessa kului jälleen tunti pari..

..ja mitä vanhat silmäni näkivätkään..
.. Marimekon tuotteita löytyy siis tästäkin maasta! En tiennytkään että heidän liiketoimintansa oli laajentunut tänne asti, oli ihan uutta minulle. Katselinkin näitä kuvia hetken ajan mietiskellen, että noissa kuvioissa on jotain tuttua.. hmm.. !! :D Eli täältä löytää siis ainakin seinäpaperia, duvar kağıdı, ja teekuppia, fincan. Hinnat tosin ovat samat kuin muualla Euroopassa, joten en ole ostamassa en, kun paikallistakin sisustuselementtiä löytää halvemmalla :)

Tuota lehteä selaillessa olen löytänyt mieliputiikkeja, joiden monenlaiset tuotteet ovat minun mieleeni. Mm. Paşabahçe, Mudo Concept, Tepe Home, Zara Home ja Esse ovat IKEAn ohella sellaisia, joista varmasti löytäisin kaikenlaista tarpeellista ja hyvännäköistä.

Lehdessä oli myös hauska otsikko, tai no sana otsikon keskellä, kaikille meille suomalaisille..
"Käsissämme on KOMPASSI (eikä harppi, niin kuin kirjoitin aiemmin), löydämme kotimme jälleen!" Näin niin kuin vapaa suomennos, mutta korjatkaa te viisaammat, jos olen tuon lauseen ymmärtänyt päin honkia :D (No, meni se sitten kuitenkin päin honkia ;)Muutenkin turkin kieli on haasteellistä, sillä lausejärjestys on täysin erilainen kuin suomen tai englannin kielessä. Mutta tällaiset sisustuslehdethän on niitä otollisia varsinkin meikäläiselle kielen oppimiseen, ainakin aihepiiri on kiinnostava :)

4 kommenttia:

 1. Go Marimekko, Go Marimekko!!! Totta puhut, ettà hinnat tulevat marimekon tuotteissa usein vastaan ja jàà ostamatta.
  Mitàs vain pusula tarkoittaa?

  VastaaPoista
 2. Niin joo, unohdin vallan suomentaa sanan pusula. Se tarkoittaa sitä harppia :D aika hauska mielestäni..

  VastaaPoista
 3. pusula yleisimmin kaantyy tarkoituksessa "kompassi" :) Eli oli mm. se leffa "Altın pusula" The Golden Compass
  elikka otsikossakin kadessamme olisi kompassi jonka avulla sen kotimme jalleen löydamme :)

  VastaaPoista
 4. Aha! Sanakirja antoi juuri nuo kaksi sanaa, eli joko kompassi tai harppi, ja minä sitten ajattelin vain harppia, vaikka no tietysti.. no voi jestas.. :D Mitenkös sen kodin muuten löytää eli kompassilla! :D jee jee.. korjaan sen saman tien ;)

  VastaaPoista