.

.

3/30/2011

Puntarointia

Kevään korvilla on hyvä täyttää kansalaisvelvollisuuteni ja listata tämän vuoden Euroviisu- biisit pohjasta kärkeen :) Eli minun henkilökohtainen, kriittinen, Top43.

Aloitetaan pohjamudista.

43. Moldova: Zdob si Zdub ”So lucky” (Ansaittu viimeinen sijoitus, aivan hirveä)
42. Makedonia: Vlatko Ilievski ”Rusinka” (Alku oli jopa hyvä, mutta jestas miten hirvittävää kuraa koko biisi kokonaisuudessaan)
41. Portugali: Homens da Luta “Luta é alegria” (Ilmeisesti jotakin meneillään maan hallinnossa? Ja selkeästi jotakin vikaa laulutaidoissa..)
40. Valko-Venäjä: Anastasiya Vinnikova ”I love Belarus” (Monet pitävät tästä biisistä, minä en tajua miksi.. Niin mitäänsanomaton tekele, yksinkertainen ja tylsä)
39. Albania: Aurela Gace ”Feel the passion” (Kammottavaa kiljumista!!! :O pitkästä aikaa suorastaan inhoan tämän maan viisubiisiä. Ekan kertsin jälkeen pitää jo lopettaa kuunteleminen)
38. Liettua: Evelina Sasenko "C'est Ma Vie" (Voi ujellus.. missä idea? missä koukku? mikä tällainen biisi on olevinaan? Tämä on hyvä veski- ja evästauko biisi, muuten)


37. Tanska: A Friend in London "New Tomorrow" (Todella moni pitää tästä, ja se pelottaa minua. Tämä on kammottavuuksien kammottavuus, 5-vuotiaskin osaisi säveltää ja sanoittaa paremman ja mielenkiintoisemman biisin. Blablablah)
36. Espanja: Lucia Pérez “Que me quiten lo bailao” (Vain täpärästi parempi kuin Tanskan mölinä, mutta tämä on aivan liian heppoinen ollakseen vahvoilla kisoissa. 3 minuuttia menevät haaskuuseen tätä bailabailaa kuunneltaessa. Surullista)
35. Suomi: Paradise Oskar ”Da da dam” (Itketti, kun tajusin tämän olevan valittu tänä vuonna.. Hukkuu muiden joukkoon, ei jää mieleen eikä lavalla tapahdu mitään mielenkiintoista. Zero points)
34. Slovakia: TwiiNS "I'm still alive" (Ihan jenkeissä asti duunattu biisi, ja siltä se kuulostaakin. Tusinaslovaripoppia, jonka ainoa juju on ylimeikatut kaksoissisarukset tiukoissa pushupeissa lavalla lauleskelemassa.. Junnaa paikallaan ja on NIIN monotoninen)
33. Malta: Glen Vella ”One life” (Pitkästä aikaa Malta ei (toivottavasti) pääse finaaliin. Heppoista ja onnetonta on tämä, hieman on jääty sinne 90-luvun alkupuolelle..)
32. Islanti: Sjonni rink’s friends ”Coming home” (Alku kuulosti jopa lupaavalta, mutta sitten se jotenkin lässähti ja on vain aika tylsä ja yksi niistä, jotka ei taida pärjätä jatkoon..)
31. Irlanti: Jedward ”Lipstick” (Vuoden hupailubiisi? Kieli poskella kehitetty varmasti, mutta pidemmän päälle alkaa hieman ärsyttämään. Silti, monet povaavat tätä finaaliin ja siellä hyviin sijoituksiin. Makuja on monia)
30. Kroatia: Daria Kinzer ”Celebrate" (Tämä oikeastaan pitäisi olla alempana, ikään kuin pohjan tulppana, mutta olkoon sijoitus tässä. Laulaja on kolhon kuuloinen ja biisi perusviisupoppi, näitä mahtuu tusinaan 52)


29. Saksa: Lena Meyer Landrut ”Taken by a stranger” (En lämmennyt tälle laulajattarelle viime vuonna ja vielä vähemmän tänä vuonnakaan. Biisi on ihan mielenkiintoisesti sovitettu, mutta loppujen lopuksi siitä puuttuu paljon jotta se olisi oikeasti hyvä)
28. Ukraina: Mika Newton "Angel" (Ballaaaadia pukkaa tänä vuonna, tässä taas kerran yksi. Muuten ihan jees, mutta tämäkin olisi vaatinut vahvempaa tulkintaa ja kunnon koukkua. Paljon puuttuu ja hetkessä lässähtää)
27. Sveitsi: Anna Rossinelli ”In love for a while” (Kaunis biisi, kaunis laulaja, kepeä ja harmiton. Ehkä kuitenkin liian harmiton, jatkoon pääsyn suhteen)
26. San Marino: Senit "Stand by" (San Marino osallistuu pitkästä aikaa, mutta comeback vaatisi paljon enemmän kuin mitä tänä vuonna voivat tarjota. Ei jää mieleen, ei siis sijaa finaaliin)
25. Armenia: Emmy "Boom-boom" (Ah, näitä perusitäeurooppalaisia kujeilevia biisejä. Kovin on vain heppoista ja höttöistä ja kapeaa, jotta tästä irtoaisi edes tyylipisteitä)

24. Belgia: Witloof Bay ”With love baby” (Tämä oli ensikuulemalta kivan erilainen, a-cappella laulantaa, mutta parin kuuntelukerran jälkeen oli jo huomattavasti heikompi kuin monet kanssakilpailijansa. Hyvä yritys kuitenkin!)
23. Israel: Dana International ”Ding dong” (Voi ding-dong Dana minkä biisin esität.. Todella keskinkertainen sävellys, eikä laulutaidotkaan riitä viemään sitä eteenpäin. Kuoro on tosin ihan hyvin messissä mukana. Ei ole Viva la Divasta tietoakaan)
22. Ruotsi: Eric Saade "Popular" (Olen itse asiassa aika kiltti, kun en sijoita Ruotsia kauemmas häntäpäähän. Tällaiset ylimieliset biisit eivät vain iske minuun, vaikka hyvin kuviossa pysyvät tanssipojat breikkaavat hienosti synkronisoidun lavakoreografian. Lasin iskeminenkään ei kuulosta hyvältä, siinähän menee kovin kauan kun lavaa siivoavat seuraavaa esiintyjää varten..?)
21. Norja: Stella Mwangi ”Haba haba”' (Jep jep, afrikkalaisella teemalla mennään. Iloista meininkiä, sellofaanipukuja ja paljon valkoisia hammasrivistöjä. Vetoamalla köyhään elämään saadaan yleensä yleisön sympatiat liikkeelle. Ei minulta vain)
20. Serbia: Nina "Caroban" (Hauskan letkeä 70-teema, jotenkin tämä vain kolahtaa paljon enemmän kuin nuo e.m. pohjoismaiden väkisin väännetyt tuotokset. Ehkä se johtuu tämän biisin aitoudesta, tiedä sitten..)


19. Venäjä: Alex Sparrow ”Get you” (Kamala paljastus, mutta pidän tämän biisin koukuista. Laulaja edustaa puhtoista kiiltokuvapoikaa, ja laulu sujuu tanssin yhteydessä. Mutta itse biisinä ei kuitenkaan mitään huippuluokkaa)
18. Azerbaidzan: Ell & Nikki ”Running scared” (Ruotsalaisten tuottama biisi saattaa poikia ihan mukavan sijoituksen Azereille tänä vuonna. Pehmoballadilla mennään, ihan jees biisi, mutta ei kuitenkaan täysin täytä ennakkosuosikin odotuksia)


--- tästä eteenpäin sijoittuvat biisit ovat jo mielestäni varsin mallikkaita, erittäin meneviä tai muuten vain mielettömän upeita kokonaisuuksia :) ---


17. Kreikka: Loukas Giorkas Feat. Stereo Mike ”Watch my dance” (Tämä ei vakuuttanut heti ensimmäisellä kuuntelulla, mutta erikoinen sovitus yllättää ja lopulta biisi kuulostaakin ihan mielenkiintoiselta. Luultavasti finaalissa, sillä Kreikka ei kovin monesti ole jäänyt semeihin)
16. Italia: Raphael Gualazzi "Madness of Love" (Jazzia! Tyyppi soittaa pianoa samalla kun laulaa, ja tuuba soi taustalla. Vuosien vuosien jälkeen Italia osallistuu viisuihin ja tuo mukanaan raikkaan ja aidon tuulahduksen perinteisistä euroviisubiiseistä. Minä tykkään)
15. Kypros: Christos Mylordos ”San Aggelos S’agapisa” (Mielenkiintoinen biisi, joka muuttuu kuitenkin loppua kohden radikaalisti. Ihanan perinteinen Etelä-Eurooppalais sointuinen biisi modernina versiona)
14. Puola: Magdalena Tul "Jestem"/”First class ticket to heaven" (Nimen kanssa oli ollut epäselvyyksiä ja englanninkielinen versio oli myös julkaistu. Ilmeisesti mennään puolan kielellä, mikä on rutkasti parempi kuin sen vaihtaminen. Sellainen tyypillinen euroviisutanssipoppi, joka aiheuttaa meikäläisessäkin jalan nytkytystä. Halittu kokonaisuus, tyylikäs)
13. Romania: Hotel FM ”Change” (Tämän paikka ei välttämättä kuuluisi juuri tähän, mutta olkoon. Aluksi inhosin, sitten se jotenkin kolahti ja sitten se taas jotenkin kyllästytti. Ei näitä maailmanparannusbiisejä kuitenkaan voi kovin montaa vuoteen mahduttaa ja tämä on toinen niistä)
12. Ranska: Amaury Vassili ”Sognu” (Ranska tulee kilipailuihin mukaan varsin mahtipontisella oopperalaulannalla. Varsin upea ääni tyypillä. Ja varsin upean näköinen tyyppi onkin :D)
11. Britannia: Blue "I can" (Olin joskus lyhyen hetken kiinnostunut tästä bändistä, tosin vain erittäin lyhyen hetken. Peruspoikapändipoppia, tukka geelille, paita auki ja menox! Laulaminen myös tietenkin vaatii vahvat käsivarsi- ja rintalihakset, eikös? :) Sijoitus on korkea siksi, että tämä on UK:lta kuunneltava biisi PITKÄÄÄN aikaan.)


10. Alankomaat: 3JS “Never alone” (Ja toinen maa, joka VIHDOIN tuottaa jotakin viisuihin kelpuutettavaa ja hyvältä kuullostavaa 3 minuuttista pätkää. Balladilla mennään jälleen, melodia on mukavan letkeää ja onnistunutta)
9. Georgia: Eldrine ”One more day” (Ihanan angstia meininkiä, Georgia yleensä on tuottanut hyviä biisejä eikä tämä vuosi ole poikkeus. Itä-Euroopan Linkin Park naissolistilla)
8. Bulgaria: Poli Genova "Na Inat" (Toinen angstitapaus, Itä-Euroopan Pink! Vuosi vuodelta toivon viisuihin hieman rokimpaa materiaalia ja toiveeni toteutuu tänäkin vuonna)
7. Itävalta: Nadine Beiler "The secret is love" (Yksi tämän vuoden parhaimpia naisääniä, ehdottomasti. Hieman Christina Aguileramainen määkäisy, mutta hyvin hallittu sellainen, ja kuitenkin omaperäinen. Balladia jälleen ja toivottavasti on finaalissa!)
6. Latvia: Musiqq "Angel in Disguise" (Vetoava, miellyttävää kuunneltavaa ja hauskan räppiosuuden omaava poppivetäisy. Koukkua riittää, mahdollisesti tuleva radiohitti. Olen myyty)

5. Turkki: Yüksek Sadakat "Live it up" (Totean täysin puolueettomasti, että Turkin sijoitus tulee olla finaalissa top5:ssä :D Sen verran tämä kuitenkin mielestäni erottuu muista, on tarpeeksi aikuismaista rokkia jonka sanoitus varmasti jää usean mieleen)
4. Viro: Getter Jaani ”Rockefeller Street” (Söpöä poppiluritusta, hauska ja mielenkiintoinen esitys ja koreografia, pirteä ja mieleenpainuva. Tulee pärjäämään, mikäli ihmiset omaavat hyvän kuulon..)
3. B-H: Dino Merlin ”Love in rewind” (Tämä piti pitkään kärkisijaa puntarissani, mutta ei 3. sijakaan huono ole. Biisi on monen mieleen ja tulee taistelemaan toivon mukaan kärkisijoituksista. Lempeä, miellyttävä, sympaattinen ja ihana kaiken kaikkiaan)
2. Slovenia: Maja Keuc ”No one" (Alkuperäinen versio "Vanilija" sloveeniksi laulettuna oli parempi, mutta koska tänä vuonna niin moni maa on muuttanut laulukieleksi englannin, teki myös Slovenia niin. Onneksi kielenvaihdos ei turmellut tätä uskomatonta mahtiballadia, tämä alkaa hitaasti ja herkästi ja muuttuu loppua kohden tuliseksi ja vahvaksi tulkinnaksi. Niskakarvat ovat pystyssä joka kerta kun tätä kuuntelen. 10+ lauluäänestä)


.. and the winner is..

1. Unkari: Wolf Kati "What about my dreams?" (Euroopan Celine Dion, Euroopan Madonna, mitä kaikkea hänestä voikaan todeta. Lauluääni vaikuttaa lupaavalta, biisi on mahtava tanssipoppi, josta ei puutu juurikaan mitään. Toivon hartaasti, että lavakoreografia Düsseldorfin areenalla on yhtä tajunnanräjäyttävää kuin mitä tämä laulu jo itsessään on! Love it!)


Tummalla numeroidut ovat vedonlyöntitoimistojen tämän hetkisiä ennakkosuosikkeja. Henkilökohtaisesti tiputtaisin siitä kärkikymmeniköstä pois heti alkuunsa Ruotsin ja Norjan. Ranskan voitto ei olisi täysi yllätys, eikä Saksankaan vaikken sitä kyllä missään tapauksessa toivo. UK:n voitto taas olisi aikamoinen paukku, vaikka veikkauksissa korkealla onkin. Maat, joiden toivon jäävän semeihin, muodostavat niin pitkän listan, ettei ole järkeä lähteä erikseen mainitsemaan. Jos joitakin maita todella fanitan voittoon asti niin Unkaria, Viroa, Sloveniaa, Turkkia, Latviaa, Bosnia-Hertzegovinaa, Itävaltaa ja jopa Italiaa! Tietysti minun tuurillani voittaja äänestetään joukosta Ruotsi/Norja/Tanska/Saksa/joku muu. Erikoista sinänsä, kallistun selkeästi tänä vuonna siihen ajatukseen, että Big5-maat tai isot länsimaat eivät voittoa ansaitsisi, vaan mieluummin joku pieni maa, jolla olisi potentiaalia järjestää kisat.

2000: Tanska
2001: Viro
2002: Latvia
2003: Turkki (yeah!)
2004: Ukraina
2005: Kreikka
2006: Suomi (wohoo! Best ever!)
2007: Serbia
2008: Venäjä (ewwwww)
2009: Norja
2010: Saksa

2011: ? Veikkauksia? Toiveita?

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen postaus! En ole yhtään vielä kuunnellut ehdokkaita (edes Suomen!) joten olisi varmaan hyvä perehtyä vähän ennen kisoja :)

    Euroviisut on pop :))

    VastaaPoista
  2. Kannattaa perehtyä hyvissä ajoin, semifinaaleihin on aikaa "enää" 39 päivää! :D Viisut on todellakin pop, olen fanittanut niitä jo reilun 10 vuoden ajan, mutta varsinaiseksi hard-core faniksi olen muuttunut vasta -04 vuodesta lähtien. Puntarointikin on pop.

    VastaaPoista