.

.

3/09/2011

Let it snow!
Todistettavasti täälläkin päin maailmaa tulee lunta, ja varsinkin tässä kaupungissa. Jaa miksikö se olisi poikkeus? No siksi, että Istanbulin sijainti meren vierellä on yleensä epäsuosiollinen lumiselle talvelle - mereltä pyyhältää lämpimät ja kosteat merivirrat ja tuulet, jotka pitävät tätä kaupunkia lämpimänä, ainakin verrattuna sisämaahan ja itäiseen Turkkiin. Mutta, se joka paikassa lupaama/ennustama/varoitettu lumimyräkkä iski tännekin.

Kameralla kuvattu video eiliseltä aamupäivältä, n. klo 12.00:


Eilen yöllä, aamuyhdeltä, kuvattua:
Oli pakko herättää O. uniltaan, sillä halusin hänen näkevän lumipeitteisen edes kerran tämän talven aikana. Hän olikin iloinen, totesi sen näyttävän kauniilta, ja jatkoi tyytyväisenä tuhinaansa.

Ja tilanne tänään. Lumi suli lähes kokonaan aamun aikana, joten lyhyestä ilosta taitaa olla kysymys, ellei sitten uudelleen myrskyä tänään/huomenna, niin kuin uutisissa kerrottiin.

Tämä tästä tältä erää, Istanbulin sääpalvelu vaikenee.

2 kommenttia:

  1. Täällä oli kunnon myrsky tänään,pohjoisessa kai tuli lunta,mutta täällä satoi.Lunta olisi kyllä saanut tulla tänne keskiosaankin maata mun puolesta...

    VastaaPoista
  2. Täällä taisi se lumentulo loppuakin jo, aurinko pilkisti taas pilvien takaa ja lumi suli yhtä nopeasti kuin se satoi alaskin :) Ehkä vielä tulee uutta matskua, mutta luultavasti ei. Nyt saisi tulla jo lämpimämmät kelit jotta kerrospukeutumisen voisi jättää vähemmälle :)

    VastaaPoista