.

.

3/25/2011

Forum

Perjantai-päivän ja O:n vaparin ohjelma: jälleen yksi työhaastattelu Euroopan puolella ja sieltä sitten kauppakeskus Forumiin tekemään kevätvaatetuslöytöjä.

Voin sanoa että väsyttää. Aamulla aikainen herätys ja nopea aamupala, jotta ehdittiin ajoissa liikenteeseen. Ennakoimme turhaan ruuhkaista sillanylitystä ja muutenkin tukkeutuvia pää- ja sivuteitä - reitti oli melko selvä koko matkan ja olimme perillä koulun pihassa 45 min ennen haastatteluani! No, ei siinä muu auttanut kun ottaa lunkisti. Tilasimme koulun tiloissa sijaitsevasta kahvilasta teet ja nautimme ihanasta kevätauringosta.
Paljastus: minulla oli tähän samaan kouluun jo aikaisemmin haastattelu, viime lauantaina itse asiassa (!tunnin varoitusajalla lähdimme liikenteeseen silloin!) itse koulun OMISTAJAN kanssa.. Nopeasti järjestetty haastis oli saatu suhteilla: O:n työpaikalla jotkin työntekijät saavat englanninopetusta, Business English tyylistä, ja heidän esimiehensä otti yhteyttä suoraan koulun omistajan kanssa järjestääkseen minulle mahdollisuuden tavata. No, tämä Iso Kiho oli erittäin tarkka siitä, että heidän koulun opettajat ovat alan koulutuksen ja kokemuksen käyneitä - mutta koska oli kuullut että tarvitsen töitä, niin lupasi tämän seuraavan haastattelun. Mutta ehdotti kovasti, että hankin lisäkoulutusta, jonka toki ymmärrän täysin ja olenkin valmis siihen. Kokemus oli vain aikamoinen, kun juttelee itse Omistajan kanssa... :D

Toinen haastattelu oli päivän synttärisankarin, koulun "pää"opettajan kanssa, joka vaikutti aivan toisenlaiselta. Hän jopa kertoi, että välillä ottavat muutaman täysin kokemattoman opettajan alun kouluunsa, vaikka yli 90% opettajakunnasta on natiiveja, englanninkieltä opiskelleita ja kokemuksen omaavia Opettajia. Minä en voinut muuta kuin hymyillä pontevasti ja vakuuttaa, että kyllä minusta on vaikka mihin! :D

Sitten lähdimme matkaan. Päivän aikana tuli matkattua kaupunkia ristiin rastiin ja eiköhän tämä päivän matkakertomus valaise hieman, millaisesta kaupungista on kyse..


Koulusta lähdimme kävellen liikenteeseen, ja ohikulkijoilta kyselimme lähintä metroasemaa. Gayrettepe:n metroasemalta pääsimme ensimmäiselle välietapille, Taksimiin.

Taksimista matkasimme Kabataşiin Fünikülerillä, eli sillä kelalla vedettävällä "vuoristo"junalla, joka siis matkaa maan alla.

Kabatasista otimme "junan", ts. ratikan, Aksarayn lähettyville, Yusufpaşasiin.
Sieltä jouduimme vaihtamaan meille entuudestaan tuntemattoman kävelymatkan kautta seuraavaan kulkupeliin, tällä kertaa metroon. Onneksemme saimme reittiapua paikallisilta, jotka tiesivät missä Aksarayn metroasema sijaitsee.
Metrolla matkasimme sitten Forumiin, yhteen Istanbulin suurimmista kauppakeskuksista. Metropysäkin nimi on siis Kocatepe.
Ja pojat.. se oli suuri mesta se. Sitä ei näistä kuvista ikinä uskoisi, mutta sitä ei yhdessä tai kahdessa päivässä kävelisi liikkeestä liikkeeseen.
Lopullinen päätepiste (heti kun se siis löydettiin...)
Tässä liikkeessä menikin sitten tovi, kun aloitin tarkan täsmäiskun jokaiseen rekkiin ja hyllyyn. Hinnat melkolailla samoja kuin Euroopassakin, mutta kun nyt kerran on H&M tässä kaupungissa, niin olihan siellä pakko käydä :) O. piti miesten vaatteista sen verran, että pohti sieltä lähtiessämme seuraavankin käynnin kyseiseen paikkaan olevan täysin mahdollinen. Tämä on paljon mieheltä, joka ei perusta shoppailusta sitten tippakaan ja kokee vaatekaupat tyttöystävän kanssa tai ilman täysin turhanpäiväiseksi ajanvietteeksi. Huvinsa kullakin.

Takaisinpaluumatka oli yhtä tuskainen, aurinko lämmitti metrojen ja junien vaunut hikiseksi saunaksi, talvitakki oli liikaa mutta ulkona taas tarpeellinen. Kevätsään huonoja puolia siis.
Ruuhkainen Yusufpaşa.
Sama reitti takaisin Kabataşiin asti, josta otimme sitten laivan Üsküdariin. Sinne saapuessamme olimme nälkäisiä kuin pienet karhut (ja väsyneitä matkaamisesta ja kävelemisestä) ja päädyimme "pikaruokalaan".
Kepsu pelastaa väsyneenkin mielen. Ja taksilla kotiin.

Niin, ne vaatelöydöt. Koska kevät alkaa jo näkymään ja tuntumaan, ja koska aina näinä aikoina vuodesta alan uudelleen lämpenemään raidoille, oli ostokset aika suoraviivaiset.
Jokainen vaatekappale on raidallinen, joten kevätvalo selvästi möyhensi aivojani raitojen suhteen. Surkea valaistus ei vain anna oikeutta kahdelle jälkimmäiselle paidalle, mutta tuo mustavalkoraidallinen tuntuu niin ihanalta päällä.. no onko ihme, puuvilla:elastaani yhdistelmä toimii aina. Pino sukkia ja hiusten kiinni niputtamiseen soveltuvia asusteita ja lasku oli 67 liiraa, ei paha. Tarkoitus ei suinkaan ollut edes ostaa kauppaa tyhjäksi, vaan vain joitakin, jotka soveltuisivat vaate"kaapin" sisältöön. Hyvin harkittu täsmäisku siis.

Kun laskee kaikki metron ja junan vaihtamiskerrat, ja joka matka maksaa 1,75 liiraa, niin pelkästään matkoihin rahaa kului 7 * 1,75 = 12,25 liiraa. Matkustaminen kerran tai kahdesti päivässä on vielä edullista, mutta jos yhtään kauemmas matkaa useasti, niin sitten alkaa matkustamiselle tulla kallis hinta.

Varsinainen kevätretki siis!

4 kommenttia:

 1. Olipas teillä retki! Eikö olisi ollut helpompaa ottaa vain dolmus Taksimilta suoraan Aksarayhin? Vai oliko tarkoituskin käydä eri paikoissa - voi olla, että multa jäi jotain lukematta joltakin riviltä, ei pitäisi enää tähän aikaan perjantaina istua tietokoneella, kun on kerran töistä kotiin päässyt, silmät ristissä! :D

  VastaaPoista
 2. No jaa..! Olisihan se voinut olla mahdollista, mutta kerrotaan sen verran että ei tuo ukkokaan ole kaikista bussi- ja dolmuspysäkeistä ja reiteistä täysin tietoinen. Ja miksipä olisikaan, tämän kokoisessa kaupungissa. Kumpikaan ei ollut aiemmin käynyt Forumissa, joten sen takia päätettiin toimia "varman päälle" :D Eikä ne dolmukset ole kovinkaan miellyttäviä kun auringonporotus saa sisäolot tuntumaan tukalilta ja ne ainaiset liikenneruuhkat ja punaiset valot.. !! :D ei niitäkään aina jaksa.

  VastaaPoista
 3. tuli mieleen et sä tarviit sellasen akbilin julkiseen liikenteeeen niin selviät halvemmalla, silloin vaan eka reissu on 1,75, sen jälkeen 85 kurusia, seuraavat 3 jos ne on tunnin sisällä toisistaan tms. kirjoita mulle jos kaipaat lisäinfoa!

  VastaaPoista
 4. jenni: meijän on pitänyt ostaa se mulle aiemmin, mutta jos nyt tulis töitä ja tarvetta jatkuvalle matkustamiselle, niin sitten ostan sen tietysti.

  VastaaPoista