.

.

3/22/2011

Elisa kokkailee, osa 2

Huippuhelpon ja -maukkaan aamiaisen resepti on paljastettava kaikille.

Marjasmoothien valmistus alkaa pakastemarjojen ostamisella.
Blenderiastiassa on mansikoita, karhunvatukoita ja mustikoita.
Astiaan lisätään loraus/turaus kermaa ja maitoa. Käytin aiemmin AlproSoyan "maitoa", se oli tarpeeksi paksua ja sopi loistavasti smoothien tekoon, mutta se vain maksaa niin käsittämättömästi.. 8 liiraa purkki, ja käytän helposti purkin viikossa. Joten päätin sijoittaa rahat halvempiin, paikallisiin, tavallisiin maitoihin.

Mutta ennen kuin menen tämän pidemmälle, aamupalan valmistus alkaa itse asiassa huippuhelpon munakkaan valmistamisella, jonka kypsymisen aikana tuo smoothie tulee pyöräytettyä.
Ainesosat: tomaatti, 2 munaa ja täysrasvaista juustoa, yörsanin taze kaşar on lempparia. Jos kotoa löytyy vihreitä paprikoita (sellaisia suippomaisia), laitan myös yhden sellaisen messiin mukaan.

Rikotaan munien rakenne ja lisätään tomaatit.
Paiskataan pannulle..
.. ja raastetaan juustoa suoraan pinnalle.
Annetaan muhia, eli juuri sen aikaa kun smoothie on pyöräytetty.

Aamupalan ensimmäinen osuus eli smoothie on tehty.
Tuota tulee ihan reilu annos, kuvakulma vain saa sen vaikutelman että muki on kovin pieni :D
Muuten nuo pakastemarjat ovat ihan hyvä ostos, esim. n. 500g vadelmia on jotain 8 liiraa, karhunvatukat 5-6 liiraa ja mansikat n. 5 liiraa. Mutta nuo mustikat.. huhheijaa! 18 liiraa samankokoisesta satsista kuin muut marjat! Eikä ihme, ne ovat kuitenkin ulkomailta tuotuja, eihän täällä mustikat kasva. Mutta teki mieli niitäkin joten halusin kokeilla. Maukkaitahan ne ovat, ei siitä käy kieltäminen. Ja tämä smoothie maistuu entistä makeammalle, jos siihen mukaan paloittelee vaikka puolikkaan bantsun, tällä kertaa ei ollut niitä.

Munakas on valmis, kun pinta on hyytynyt.
Kipataan lautaselle ja maustetaan suolalla ja mustapippurilla (reilusti meikäläiselle). Jos sen antaa kypsyä liikaa, juusto ei ole enää sellaista ihanan venyvää ja löysää. Böyle çok iyi!

Ja kaikkein ensimmäinen vaihe aamupalan valmistamisessa on tietenkin teeveden kiehautus ja muutama kuppi vihreää teetä, jotta lähtee päivä hyvin käyntiin. Tällä aamupalalla yleensä selviää alkuiltaan asti, eikä tule niin hillitön nälkä pitkin päivää. Afiyet olsun!

2 kommenttia:

  1. Tosi nami aamupala:) Itse laitan smoothieen noita kaikenlaisia marjoja, vanilja jugurttia ja lorauksen 'herajuoma' mehua.. NAMI! En voi munakasta syödä kun maha menee sekaisin :(
    Vihreää teetä juon myös päivän mittään montakin kuppia, olen huomannut että se pitää minut terveenä.. jos lopetan se juomisen, sairastun heti.. kumma juttu!

    VastaaPoista
  2. Minäkin vetelen vihreää teetä joka päivä, onhan sen ihan tutkitusti (?) todettu ehkäisevän sitä sun tätä ja auttavan siihen ja tuohon vaivaan, mutta itselleni se vain auttaa piristymiseen :)

    VastaaPoista