.

.

2/14/2011

Pre-Valentine'sTavallaan Valentine's Day:n kunniaksi, (tavallaan siksi että oli lauantai-ilta) päätimme illallistaa Taksimissa kynttilänvalossa.
Huomatkaa aterian karpimpi versio: pihville pyysin lisukkeeksi salaatin, jätin riisin ja perunamuusin pois, vaikkakin he toivat jälkimmäistä pienen pinon pihvin viereen. Ja kyllä, juustolautasenkin tilasimme. Siinä oleva keitetty kanamuna sai tällä kertaa kyytiä :D

Koska Taksimiin matkaaminen on aina yhtä arpomista, otammeko metron, "ratikan" (kutsumme niitä juniksi) vai dolmuksen, vai peräti taksin, on matkaamisestakin pakko räpsiä muutama havainnollistava kuva.

Üskudariin matkasimme taksilla (johtuen ruuhkasta) ja siellä otimme laivan Kabataşiin.
Kabataşista matkasimme Taksimiin Fünikulerillä, joka on ulkonäöltään ja nopeudeltaan kuin metro,


paitsi että..
tätä masiinaa ohjaa eräänlainen jättimäinen kela molemmin puolin pysäkkejä, eli Taksimissa on toinen ja Kabataşissa on kelan toinen pää. Mielenkiintoinen vekotin.

Taksimin metroasemalta jatkoimme sitten vielä Sişhaneen, josta kävelimme ravintolaan.

Että valinnanvaraa riittää matkusteluja varten, mutta itse suosin varsinkin viikonloppuiltaisin näitä maanalaisia.. maan päällä kun liikenneruuhkat ovat taivaalliset :)

Kun Aasian puolelle palasimme, huomasimme Bosphorus sillan valoissa olevan jotain vikaa. Yleensähän ne ovat täysin yksiväriset, mutta ilmeisesti joku oli onnistunut sössimään valokoodien kanssa..

4 kommenttia:

 1. Mukavaa matkustamista siella İstanbulissa.J ahyvaa ystavanpaivan iltaa.

  VastaaPoista
 2. Hienot nuo sillan monivärivalot, hih!

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoista nähdä teidän kulkupelit! Tuosta Funikulerista tulee mieleen Funicular,joka taas tuolla latinalaisen Amerikan puolella tarkoitti sellaisia ylös vuorille matkaavia ajopelejä...

  VastaaPoista
 4. Voisivat muuten aina pitää nuo sillan valot monivärisinä, näyttävät hauskemmilta. Pidän tästä fünikuleristä yhdistettynä metroon, aikaa laivasatamasta metrolinjan päähän kuluu vaihtoineen ja jetonin ostamiseen kymmenisen minuuttia. Samassa ajassa liikenneruuhkassa etenee kilometrin :)

  VastaaPoista