.

.

2/15/2011

Post-Valentine's

Lahjat ovat aika oleellinen tekijä Ystävän Päivässä, tai siis tässä maassa tarkemmin sanottuna Rakastavaisten päivässä (Sevgililer Günü). Ystävät keskenään eivät täällä lahjoja ostele, mutta pariskunnat kyllä. Itselläni ei ollut taaskaan mitään hajua siitä, mitä O:lle ostaisin, mutta nopea piipahdus D&R:n levyhyllyillä teki valintani helpoksi.
Huomatkaa erinomaiset paketointitaitoni, teipit hajoilivat pitkin matkaa ja hieman oudommat muodot ovat jokseenkin hankalia paketoitavia..

Tadaa, O. sai Fazil Sayn kokoelmalevyn, ja onneksi löysin sellaisen levyn jota meillä ei vielä ollut :D Taidamme kohta omistaa kaikki kyseisen herran tuotokset.. Lisäksi Lindt:n maitosuklaata kauniissa käärepapereissa - pitäähän sitä suklaata päivän kunniaksi olla.

Sitten minun lahjani. O. oli aiemmin sanonut, että ostaa vain jonkun pienen lahjan, sillä tämän kuun budjetti oli jo ylittynyt muihin tarpeisiin. Sovimmekin aiemmin, että ihan vain joku pieni lahja, ei sen tarvitse mitään sen ihmeellisempää ollakaan.

Voi miten hänelle antama lahja tuntui mitättömältä sen rinnalla, jonka hän minulle osti....

Selvennetään hieman. Muutaman kerran taideliikkeiden ohi kävellessämme olen huokaissut, kuinka mahtavaa olisi osata maalata ja käyttää öljyvärejä ja omistaa juuri tuollaiset maalaustelineet ja pohjat palettia myöden. Mutta en ikinä sanonut että osaan maalata. Piirrustustaidotkin ovat hataralla pohjalla, mallista piirtäminen on kammottavan vaikeaa, ja mittasuhteet ovat aina ihan heikunkeikun. Mutta toki aina ajattelin, kuinka hienoa olisi osata..

Tällaisen lahjan jälkeen sitä menee hieman hiljaiseksi. Toki olin positiivisesti yllättynyt, mutta hieman järkyttynytkin - tämä kun ei ollut se pikkurahalla ostettava ystävänpäivälahja, vaan ikään kuin investointi sille, että nyt minä tuotan jotain Picassomaista saman tien.. En tiedä mitään öljyväreistä enkä ole ikäissäni seissyt maalaustelineen edessä. Kun sanoin O:lle, että en minä omista sellaisia taitoja, joita tämänkaltaiset lahjat edellyttäisivät, hän vain totesi että "sinä opit sitä mukaa kun harjoittelet, ja jos et osaa niin ei se mitään. Tärkeintä on, että voit käyttää aikaasi kotona niin kuin itse haluat ja tällaistahan olet jo jonkun aikaa halunnut."

No, ei sille oikein mitään voi vastaankaan sanoa :) Mietin vain, mitä tapahtuu jos joku päivä tosissani esitän ajatuksen siitä, että sellon soitaminen voisi olla aika nasta harrastus... :D

8 kommenttia:

 1. olipa kiva lahja - ainakin voi _tuntea_ olevansa ehta maalari kun on tuommoiset valineet (ja lopputuloksen suhteen voi aina kuitata kaiken taiteellisella vapaudella ja omaperaisyydella)

  VastaaPoista
 2. Kyllä oli kiva lahja, todellakin. Vielä en ole alkanut harjoittelemaan, pitänee googlata "how to paint" ohjeita, jotta oppisi edes perusteet :) Baretti vielä puuttuu, sitten sitä vasta tuntisi olevansa ehta maalari.

  VastaaPoista
 3. Eihan taiteilija osta tarvitsekkaan,Siita vaan alat roikimaan vareja kankaalle.Paa asia,etta työ on aivan oma tekemasi,jota ei ole kahta samanlaista.
  İhana lahja.

  VastaaPoista
 4. Siinä sinulle uusi harrastus. Pitäisiköhän mennä maalaustunneille?

  VastaaPoista
 5. Sateenkaari: ihan totta, levitän kaikki paletin värit kankaalle ja sivelen muutaman vedon ja väitän että se on modernia taidetta. Sitten vaadin siitä pari tonnia ;)
  Vihreät niityt: maalaustunnit voisivat olla ihan hauskoja, mutta kotikutoisesti voi oppia myös kun googlailee tietoja, niitä on muuten englanniksi yllättävän paljon, myös videoita löytyy.

  VastaaPoista
 6. Voi kun ihana mies ♥ Ja niin ihanasti sanoi myòs siità oppimisesta ja ettà kotona voi tehdà itselle mieluisia asioita.
  Nyt ainakin tiedàt, ettà miehesi ottaa "pikkuvinkit" kuuleviin korviin, joten sità kannattaa jatkossakin kàyttàà hyvàksi ;) Tosin vàlillà pitàà ehkà varoakin sanojaan, jottei tosiaan niità selloja tai muita alkaa kotiin tulemaan, hihihih!

  VastaaPoista
 7. Viimeistään nyt vakuutuin siitä, että O. on varsinainen kultakimpale! :)

  VastaaPoista
 8. Ciacy: no toivottavasti jatkaa "pikkuvinkkien" ottamista kuuleviin korviinsa, niitä kyllä riittää :D
  Susanna: <3 :)

  VastaaPoista