.

.

2/27/2011

Kevyttä lukemista vaihteeksi

Koska olin kahlannut kaikki kirjani läpi 2-3 kertaan, oli aika poiketa jälleen D&R:n englanninkielisten kirjojen osastolla. Se ei ole kovinkaan iso osasto, mutta joitakin mielenkiintoisia opuksia kuitenkin löytyy. Viimeksi mainitsemani The other hand oli muuten erittäin hyvä kirja. Kirjailija Chris Cleave ponnahti heti yhdeksi suosikkikirjailijakseni. Koska tuon kirjan takakannessakin mainitaan, että tarinan juonta ei tule kertoa eteenpäin sillä tarinan viehättävyys on juuri siinä että mahdollisia juonenkäänteitä ei tiedosta lukiessa, en siis kerro siitä yhtään mitään :) Se on surullinen, traaginenkin, koominen ja jokseenkin realistinen. Ja suositeltava.

Viimeisin kirjalöytöni:
Kirjan kansi näytti kivalta, vaikka en tajunnutkaan siivekkään olennon merkitystä. Takakannen perusteella tarina olisi siis "for children".. Kun olin jo ostanut ja plarannut kirjaa läpi, huomasin että kyseessä oli trilogian kolmas osa ja kun myöhemmin kävin tsekkaamassa ensimmäiset kaksi kirjaa, niitä ei löytynyt. Kirja on siis fantasiaa, tarinassa näyttäytyy siivekkäitä hevosia ja kääpiöitä, ei ihan harry potteria mutta jotakin vastaavaa - eli sellaista jota en yleensä lukisi, ainakaan suomeksi. Mutta olen huomannut, että jos teksti on muuten luettavaa, niin aihepiiri voi käsitellä mitä vain ja silti tulee luettua, sillä yhdistän siinä samalla kirjan viihdearvon ja englannin kielen kieliopin. Minusta on vain kiva, että joka kerta kun lukee uusia kirjoja, oppii aina jotakin uutta englannin kielestä ja voi kehittää sanastoa.

Jos selvitän tämän kirjan ilman kyllästymistä (mikä saattaa olla vaikeaa koska kyseessä on fantasiakirjallisuutta) ostan jotakin ihan muuta seuraavalla kerralla. Vaikkapa jotakin todenmukaisempaa, kuten esim. rikosdekkarin. Näin yhden sellaisen, ja nyt harmittelen että en ostanut sittenkään sitä.. Ehkä seuraavalla D&R käynnillä sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti