.

.

2/17/2011

How's it hanging?

Minulle on selkeästi kehkeytymässä vaarallinen addiktio. En kontrolloi enää tekemisiäni. Ajatukset ovat pyörineet vain yhden seikan ympärillä.

Tosin en tiedä, onko addiktioni kovinkaan vaarallista touhua ja pitääkö niitä tekemisiä aina edes kontrolloidakaan.

Kaikki lähti siitä kun aloitin taas pitkästä aikaa kutomisen...
Voin kertoa, en ole nuorena plikkana ollut kovin kummoinen kutoja, ala-asteen käsityönopettaja traumatisoi minut sen verran pahasti läksytyksillään ja surkeiden produktioideni julkisilla esiintuonneilla, että en kutonut enää mitään pitkään aikaan heti niiden pakollisten vuosien jälkeen, jolloin oli pakko kutomisen jalot taidot oppia. Enkä tainnut enää ikinä lankojakaan puolata saumureihin, kun viimeinenkin kärsimysnäytelmä nimimerkillä "tee-se-itse-kauluspaita-yläasteella" sai päätöksensä. Olin vakaasti päättänyt, että minä en ole käsityöihminen. Enkä edes halunnut olla.

Mutta nyt kun on ollut tätä luppoaikaa ja olen löytänyt hyviä sivustoja, joista saa loistavia neuvoja, niin on ollut into piukassa kun sormet syyhyten olen opetellut erilaisia neulostekniikoita. Niin kauan kun tätä "villitystä" kestää, niin suotakoon se ilonpito minulle :)

Pitemmittä puheitta - viimeisin tuotokseni:
Ryijyneuloksinen pieni käsilaukku. Elämäni ensimmäinen sellainen (ja sen kyllä huomaa :D)
Löysin nappilaatikosta osuvan näköisen napin tälle laukulle, tuo hieman merimesmäistä ilmettä.
Hihnoiksi tein valepalmikkoneulosta, joka näyttää kivalta mutta ei kuitenkaan ole kaikista kestävintä tekoa.
Strategiset mitat: 28 cm leveä, 17 cm korkea. Laukku on jo ehtinyt olemaan käytössä muutaman kerran, hyvältä tuntuu ja näyttää :)

Masterpiece nro 2:

Harmaa ryijyneuloksinen laukku.
Tälle laukulle sitten kudoin putkineuloksiset hihnat, ja ne olivatkin heti paljon paremmat olalla.
Napin neuloin kassin sisäosaan kiinni samalla tavalla kuin siniselle laukulle.

Sisälle mahtuu reilusti tavaraa, mutta en kuitenkaan ajatellut täyttää laukkua niin että neulokset irtoilevat.. Harmaan laukun kuvat ovat sumeampia, johtuen kai auringonvalon vähyydestä. Mutta yksityiskohdat näkyvät kuitenkin, mielestäni. Sinisen laukun tekoon meni n. 3 päivää, harmaan arviolta 5. Anne ihastui laukkuihin niin, että tilasi itselleen harmaan laukun kokoisen veskan itselleen, tummanviolettina.

Strategiset mitat: 39 cm leveä, 17 cm korkea.


No, pitääkö alkaa jo hakeutua hoitoon vai jatkaa samalla tavalla etiäppäin? :D

8 kommenttia:

 1. Voi miten kauniita- taitava olet!

  VastaaPoista
 2. Hienoja ovat kyllä! Tommonen isoisopussukka ois ihana,mutta miten paljon siinä sit kestäis olla kamaa ettei ratkee kokonaan.

  VastaaPoista
 3. Ihana! Näyttää tosi suuritöiseltä,olet kyllä taitava!

  VastaaPoista
 4. Ainoz: tuota isoa olen käyttänyt ja todennut sen mukavan tilavaksi, mutta en kyllä itsekään laittaisi paljoa painavaa tavaraa sisälle. Tosin, tikkasin kassia sen verran huolella, että en usko sen ihan heti repeävän :)
  Yaelian: no kiitoksia, ne olivat ihan tarpeeksi suuritöisiä ja itse asiassa nyt on vuorossa annen laukku, jossa tekemistä riittää :)

  VastaaPoista
 5. Moikka! Aivan ihania laukkuja olet tehnyt. Onko tuo neulos kovin joustavaa vai not? Mietin, ettà kuinkahan paljon painoa tuollainen laukku mahtaa kestàà? Olen itsekin miettinyt ettà tuota ryijyneulosta voisi joskus juuri laukunteossa kokeilla. Kàytitkò neuloksessa apuna viivotinta tai muuta vai ihanko sormen ympàrille kiersit? Nàyttàà niin tasaiselta, ettà oletan ettà teit sen viivottimella. Puhuit hyvistà sivuista. Oliko tàmà laukku jostakin netin ilmaisohjesivulta (voisin itsekin tehdà☺) vai joku muu ohje? Ihastuin.....pitàà pitàà mielessà :D

  VastaaPoista
 6. No onhan se neulos joustavaa, mutta ei se varmasti ihan mitä tahansa kestä :) Tuota ryijyneulosta ihan vain kiersin sormen ympärille, voi olla että lopputulos on erilainen jos käyttää jotakin apuvälinettä, mutta en jaksanut panostaa :D
  http://www.kaspaikka.fi/neulonta/neulokset/index.html
  tuosta sivusta löytää neulosrakenteet, sieltä otin vain mallia ohjeesta ja loput varioin sitten omasta päästä. Aika hyvin kuitenkin noiden sivujen kautta pääsee alkuun. Onnea ja menestystä! :)

  VastaaPoista
 7. Ihania tuotoksia... En minä ainakaan tuollaisesta addiktiosta olisi huolissaan :) Jatka vaan samaan malliin!

  VastaaPoista