.

.

2/06/2011

E & O

Pariskunta E&O:n kihlajaiset menivät ihan mallikkaasti, mitä nyt turkkilaiseen tapaan tapahtuman aloitukseen meni 2 tuntia kutsukortissa ilmoitetusta ajasta. Ja me olimme täsmälleen ajallaan, mikä tarkoittaa sitä että me olimme ne hölmöt, sillä ei tässä maassa ala edes kihlajaisjuhlat silloin kun pitäisi :D

Ajelimme Küçükçekmece nimiseen kaupunginosaan Euroopan puolella, jossa juhlapaikkana toimi Mega Düğün salonu, eli vapaasti suomennettuna hääpaikka.
Tilanne oli täysin kuin hääjuhlista, ja kihlaparin nähtyämme asut vain vahvistivat epäluuloani siitä, olemmeko tulleet kihlajaisiin vai häihin.
Hää.. siis kihlajaisauto. Check. E:llä näyttävä mekko. Check. Monikerroksinen kermakakku. Check.
Hääp.. siis kihlajaisparin ensimmäinen tanssi. Check.

Ja nämä olivat siis ihan oikeastikin kihlajaiset, mutta kovasti oli samoja elementtejä kuin häissä! :D Ilmeisesti turkkilaiset tekevät nämäkin kekkerit tyylillä, mistään ei pihistetä. Paikan vuokraus päiväksi oli varmasti aikamoinen lovi kukkaroon, puvut joko vuokrattu tai ostettu ja musiikista vastasi muutamat Dj:t yhdessä ilmeisesti jonkun suuresti pidetyn naislaulajan kera, joka suolsi tyypillisiä turkkilaisia lauluja. Musiikin alkaessa alkukankeuden vähennettyä ihmiset alkoivat vähitellen löytää tiensä tanssilattialle ja hetken päästä siellä jo vedettiin rivitanssia kolmella ympyrällä. Tanssivista turkkilaisista en saanut kuvaa, O:n kamerapuhelin sammahti kesken bileiden.

Ennen tanssin aloitusta kuitenkin jokainen paikalle kutsuttu vieras kätteli ja/tai halasi kihlaparia. Ja kuten turkkilaiseen juhlaan kuuluu, pariskunnalle annetaan joko kultakolikko tai rahaa. O:n työpaikalta tuli muutama muukin juhlavieras ja he olivat ostaneet porukalla muutaman kultakolikon. Hintaa yhdelle sellaiselle tulee n. 300-400 liiraa. Jaa mitäkö tämä pariskunta tekee kaikilla niillä kultakolikoilla? He myyvät ne, vaihtavat rahaksi ja käyttävät ne yhteiseen tulevaisuuteensa. Vastakihlattua/vihittyä paria kun tulee tukea rahallisesti, jotta he pääsevät yhteisen elämänsä alkuun sievoisen rahamäärän turvin.
Lopputulos on tässä: E:n puku on vuorattu täyteen seteleillä, joita annetaan kultakolikoiden puuttuessa. Tämän jälkeen pariskunta livahti salahuoneeseen, rahoja laskemaan kaiketi, ja tulivat jatkamaan juhlintaa tanssilattian piirileikkeihin.

Ja siltä se meikäläisen asukokonaisuus sitten näytti. Tukka lässähti täydellisesti siitä miten nätisti sitä väkersin kotona ennen lähtöä, mutta eipä tuolle mitään voinut. Annelta sain hänen joskus kauan sitten ostamansa pienen ruskean käsilaukun, jolle ei kuulemma ikinä löytänyt mitään käyttöä. No, tällaiseen tilaisuuteen se sopi passelisti. Ja siitä pukukoodista.. Porukalla oli päällä joko glamourmekkoja, paita+housu-yhdistelmää tai jotkut tulivat jopa farkuissa ja adidaksen tennareissa. Että se siitä black-tie koodista.. :)

9 kommenttia:

 1. Aika hienot kihlajaiset.Tuolla lailla koristeltuja autoja täällä näkee vain,kun kyseessä on häät.Ihan kiva asu sulla...

  VastaaPoista
 2. Aika hienot juu, siellä mentiin polkkaa kun me päätimme lähteä ennen kuin pahin ryysis olisi alkanut :) Minäkin tykkäsin asustani, tuo tunika tulee olemaan multikäyttöinen..

  VastaaPoista
 3. Hieno nayttaa olevan paikkakin kihlajaisille.Mitenkahan komeat ovat tuon parin haat,kun nyt jo noin isosti kihlajaisia juhlivat.
  Kaunis on asusi.

  VastaaPoista
 4. kaunis oli sun asus ja aika yltiöpäisen oloset oli kihlajaiset:)kalpenee meikäläisen juhlat :D.Ehkä saivat lahjuksia niin et kattoivat kulut.

  VastaaPoista
 5. Sateenkaari: minä veikkaan että heillä on jonkinlainen SuperLuxMega Dügün salonu häitä varten :D Ja enemmän ihmisiä. Mutta voi sitä metelin määrää, miksi musiikin pitää pauhata täysillä desibeleillä tuollaisissa juhlissa, me kun lähdimme ulos sieltä niin korvat vain soivat...
  ekku: kiitos, yksinkertainen asu sopi hyvin tilaisuuteen. luulen että tämä pariskunta pystyy hyvinkin kattamaan tulevat häänsä niillä kultakolikoilla ja seteleillä, joita keräsivät päivän mittaan :)

  VastaaPoista
 6. Meillä ei ollut edes mitään kihlajaisia :DD Ei tainnut mikään muukaan mennä turkkilaisen kulttuurin mukaan vaikka Turkissa naimisiin menimmekin ;)

  Antepissa yksi kultaraha maksoi 40-80 liiraa. Onko Istanbulissa tosiaan niin paljon kalliimpaa? Muistaakseni 75 kultakolikkoa saimme häälahjaksi.

  VastaaPoista
 7. No muistankohan minä sitten sen kultakolikon arvon väärin.. O. kertoi että jos kultaa pitää ostaa niin siihen menee helposti 300 liiraa, mutta ehkä hänkään ei sitten tiennyt varmaa hintaa.

  VastaaPoista
 8. Kivoja kuvia,ja hienot kihlajaiset! Milloin sitten varsinaiset häät sitten ovat? Onko tietty aika kihlajaisten jälkeen?! Istanbuliin tekisi mieli uudelleen,pari vuotta sitten kävin.Sen jälkeen vain lentokentällä vaihto :)
  Asiasta toiseen,onko kaupungissa millaista uutena vuotena,ilotulitusta ym.?
  Sanush1

  VastaaPoista
 9. Sanush1: varsinaisista häistä en tiedä varmaksi, mutta huhu kertoo että jo tänä vuonna..!! Täällä ei varmaan ole mitään tiettyä aikaa joka pitäisi odottaa kihlojen ja häiden välillä, jotkut ovat avoliitossa pidempään ja jotkut menevät suoraan naimisiin ilman kihloja. Täällä on aina aika komeat ilotulitukset Bosphoruksen sillalla, ympäröivä alue on aina täynnä ihmisiä katselemassa näytöstä. Youtubesta löytyy joidenkin vuosien videoita uudenvuoden tulituksista, aika paljon rahaa ilmaan pamauttavat täällä :O)

  VastaaPoista