.

.

1/24/2011

Yüksek Sadakat

Myöhäisherännäisenä muistin vasta nyt mainita Turkin tämän vuotisesta Euroviisuedustajasta. Se nimittäin julkaistiin viikkoja sitten..

Yüksek Sadakat on bändin nimi, pop/rock- tyylillä mennään jälleen, kuten viime vuonnakin. Nimi suoraan suomennettuna on Korkea Lojaalisuus. Viime vuotinen Manga oli kyllä niin süperihana, että sitä on vaikea päihittää samassa kategoriassa (imo), mutta tämä poppoo on hieman erilaisempi musiikkityyliltään. Wikipedia tietää kertoa että: "Their music is a mix of pop rock with powerful beats utilizing Turkish instruments, keyboard and guitar solos." Eli rokkia itämaisin vaikuttein. En ollut aiemmin tuntenut tätä bändiä, joten pitihän sitä sitten tuubista kuunnella muutaman biisin verran. Hieman laiskahkoa heidän musiikkinsa on, mutta toivottavasti tekevät jonkun kunnon kipaleen viisuja varten.

Yüksek Sadakat - Ben Seni Arayamam (En voi soittaa sinulle)

Hieman muuten harmitti ettei Gripin päässyt edustamaan, se on mielestäni parempi bändi. Ainakin biisit ovat jokseenkin tunnelmallisempia. Täällä ei ole semejä eikä finaaleja eikä kansalla ole mitään tekemistä viisuedustajan valinnassa - valinta tapahtuu maan yleisradion (tms) toimesta, joten muissa maissa semien ja finaalien ja äänestystekstareiden ja -puheluiden aiheuttamaa hysteriaa ei täällä siis näy.

Suomen karsinnat saavat taas jälleen kerran niskavillat pystyyn - eikö todellakaan ole mitään parempaa tarjolla?? Samoja naamoja joka vuosi, Jimi Constantine ja Sami Hintsanen, ja sitten kaikki he jotka laulavat suomeksi, eivät he pääse semeistä finaaliin asti. Toivotaan että muutkin ovat samaa mieltä. Kaikkein vähiten siellä nyt mitään tangokuninkaita tarvitaan.. :P Kyseessä on kuitenkin Euroviisu, ei mikään humppakapakka.

Ja aika outo veto muuten Saksalta lähettää Lena uudemman kerran edustamaan maataan - yrittävätkö he voittaa kahdesti peräkkäin? Vai onko heiltä(kin) hyvät edustajat kateissa? Vaikka sellainen on täysin sallittua viisuissa, on se silti jotenkin tylyä. Eihän Suomikään lähettänyt Lordia heti seuraavana vuonna vetämään kitarat ojossa pyrotekniikkaa suihkuttaen karjumaan Hesan areenalle.. :)

1 kommentti: