.

.

1/26/2011

On sitä ilmoja pidellyt

Kuluuhan se aika näinkin.
Jos ja kun on tähän kaupunkiin lumisadetta luvassa (tiedossa, ennusteissa, EHKÄ) niin tämä Galata Tower lähettää punaista valoa ikään kuin varoitukseksi kansalaisille. Varoitus lumisateesta? Ehkä enemminkin varoitus huonosta kelistä, liukkaista teistä ja sen sellaisesta. Toki täällä seurataan netin ja tv:n välityksellä sääolosuhteita, mutta kun eilen illalla tuo torni näkyi TV:n uutislähetyksissä punaisena, niin on täällä sitä lunta sitten odotettukin. Eikä ole tullut hiutalettakaan, ainakaan tänne eteläisempään Istanbulin alueelle. Pohjois-Istanbulissa on sen sijaan jo lunta tullut niin että autot juuttuvat tielle, syntyy ruuhkia ja liikenneonnettomuuksia ja ihmiset liukastelevat sen kuin kerkiävät. Ja me täällä katselemme vihreää maata ja välillä vilkuilemme taivaalle josko ne sadepilvet saapuisivat tähän kaupunginosaan. Ei toistaiseksi. On se outo juttu.. Että toisella puolella maata sataa lunta ja räntää ja vettä ja sohjoa mutta täällä saadaan vain vesisadetta.

En minä sitä lunta niinkään toivo, mutta muuten perhe on odottavalla kannalla :D

3 kommenttia:

  1. Toivottavasti, lunta ei tule. Siitä vain seuraa hirveä kaaos. Nimimerkillä "tarpeeksi kokemusta tänä talvena".

    VastaaPoista
  2. Mina sain Suomessa tarpeekseni "lumikokemuksia",joten nyt on ihanaa katsella lunta vain ikknunanakymana vuorten huipuilla.

    VastaaPoista
  3. Minäkään en siitä lumesta välitä, mutta kaikki muut täällä sitä toivovat. Jotkut Istanbulissa asuvat ovat jopa matkustaneet pohjoisemmaksi ihan vain nauttiakseen lumesta. :)

    VastaaPoista