.

.

1/18/2011

Kahmalokaupalla

Reipasta kaupunkikävelyä Kadıköyssä, tarkoituksena jälleen kerran ostaa kaikkea muuta kuin sitä mitä käsiin tarttui..
Kadiköy on kyllä sen verran kiva paikka, että jos O:n työpaikka olisi Aasian puolella, emme enää edes miettisi asuntoasiaa, vaan muuttaisimme mitä luultavimmin Kadiköyn liepeille. Mutta tulevaisuutemme todennäköisesti on Euroopan puolella, mikä sekään ei ole yhtään hassumpi paikka elellä. Onhan siellä Taksim... ;)

Kävimme eräässä tietokoneliikkeessä ja samalla otin kuvia saman kadun antimista.
Saman kadun varrella vieri vieressä on ainakin 4-5 kahvilaa. Kadun päässä risteyksessä on bufe-mesta ja taas sen lähettyvillä on jonkinlainen kuppila. Sitten löytyy pieniä marketteja, lisää kahviloita, pikaruokaloita ja hieman vielä ravintoloita. Sama kaava toistuu monien katujen kohdalla ja ei voi olla ihmettelemättä kuinka niin monen kahvilan/ravintolan ylläpitäminen kannattaa - varsinkin talvella. Tyhjiähän suurin osa kahviloista on, vaikka aina joissakin ulkosalla istui vanhempia miehiä juomassa teetä ja katselemassa maailman menoa. Kesäisin vilske onkin sitten ihan toisenlainen, ja varmasti kahvilatkin kukoistavat.
Tatuointi ja lävistysmestojakin on, vähintään joka toisen kadun kulmassa.
Ja kirjakauppoja. Myös antiikkikauppojakin on, niitäkin aina välillä käyn kurkkimassa lasin takaa. Mutta mikä tällä reissulla sai minut pienimuotoiseen euforiaan oli seuraavanlainen näky eräänkin ostoskeskuksen liikkeessä:

Halvimmillaan 2,5 liiralla sai yhden Kartopu:n lankakerän ja minä latelin niitä pöydälle sitä mukaa kun mielessäni kehittelin mitä mistäkin väreistä voisi saada aikaiseksi. Olin nimittäin lukenut jo pitkän aikaa käsityösivuja ja blogeja, joissa ikäiseni ja huomattavasti nuoremmat tuottivat niin mielettömiä neuleita ja neuloksia että minua rupesi suorastaan sapettamaan! :D Halusin vain saada kutimet käteen ja opetella tekemään pitkästä aikaa itsekin taas jotain. Joten kotiinpäästyämme harjoittelinkin, kieli keskellä suuta, n. 3 tunnin ajan..
Yksityiskohdilla tässä kuvassa ei mässäillä, joten kerrottakoon että siinä on helmineulosta, sileää neulosta, ainaoikeaa-neulosta, langankiertoneulosta, palmikkoneulosta, pitsineulosta ja verkkoneulosta. Ajatuksissa on ainakin tehdä säärystimet ja ranteenlämmittimiä. Lankoja tuli ostettua sen verran että niillä teen paljon muutakin, kunhan ensin suunnittelen.. Apuja ja hyvää selkeää ohjausta löytyi täältä. Minunkaltaiselle peukalo-keskellä-kämmentä-oppilaalle tuo nettisivu oli todella hyvä. Tosin, jostain selkärangasta ne aloitussilmukoiden ristiinneulomiset tulivat, ei edes tarvittu ohjetta :D Minulla on varmaan äidinäitini geenit.. (ihan jo senkin puolesta, että minä ihan oikeasti pidän kutomisesta!?) Muuten hyvä ostos, mutta huomasin sitten vasta kotona että ne sukkapuikot jäivät ostamatta..! Ostin vain noita pitkiä tappipäisiä puikkoja. Ilmeisesti ulkona puhaltanut kylmä tuuli jäädytti järkeni..2 kommenttia:

  1. Kiva nähdä näitä kuvia:-)Ja onpa upea lankakauppa,vaikka olen aika surkea käsitöissä olisin tuolla varmaan ihan ekstaasissa!

    VastaaPoista
  2. Hyvä toi neulonta-linkki, tulee tarpeeseen mullekin, kunhan alan joskus tekemään jotain muuta kun niitä tossuja (mitä on tullut tehtyä jo aika monta paria...)!

    VastaaPoista