.

.

1/11/2011

Elisa kokkailee, osa 1


Pistin tänään sitten leipoen leipää, kun se sama maissileipä alkoi vihdoin tursuta ulos korvista. Olin jo tehnytkin aiemmin jauhottomia ja hiivattomia juustoisia leipiä, ja tänään kokeilin kahta eri ohjetta, niitä kuitenkin mukaillen.

Mantelileivät:

Vatkaa munat (uudella sekoittimella ;)
Lisää jugurttia
Yhdistä kuivat aineet (= mantelirouhetta, vastarouhittua saksanpähkinää, kaurahiutaleita, leivinjauhetta, ripaus suolaa)
(no siinä se ohje jo vilahtaakin :)
Yhdistä kaikki sekaisin ja lisää joukkoon reilu desi juustoraastetta.
Länttää leivinpaperille
Uunissa joku vartti, 225 astetta.
Lopputulos on tällainen, teki kasoja tai ei :) Tästä oli sitten hyvä leikata sopivan kokoisia siivuja.

Valmiita ja uunituoreita aamupala/iltapala-leipiä. Voita vaan väliin ja herkuttele.Sillä välin kun nämä leivät oli uunissa, tein toisille leiville "taikinan" valmiiksi. Se oli tarkoitus olla porkkanarieska, mutta mukailin ohjetta sillä seurauksella, että koostumus hajosi eikä niistä ollut leiviksi ollenkaan. Lisäksi leipä ei koskaan valmistunut keskiosasta, ainoastaan reunat paloivat. Maku oli aika kaamea, ja koska en paljoakaan aineita siihen tuhlannut niin roskiin meni :(

Jatkossa teen mantelileipiä ja aikaisempia juustoleipiä, joiden eroavuus tosin on vain jugurtissa ja rouheiden määrässä. Aika helppoja tehdä, uunissa valmistuvat vartissa ja siinä ajassa vääntää taikinankin. Ja herkullisia!

Manteli"jauhot" sai vierelleen purkin saksanpähkinä"jauhoa".

4 kommenttia:

 1. Maukkailta kuulostavat, pitääkin kokeilla. Yritän juuri karsia viljatuotteita ruokavaliostani ja mantelijauhoja käytetään monissa resepteissä.

  VastaaPoista
 2. Hyvältä kuulostaa.Olenkin tehnyt joskus vähän samantapaisia leipäsiä,ja ihan hyvältä maustuivat.

  VastaaPoista
 3. Helena: mantelijauhot tuntuvat olevan lähes viljatuotteiden korvike, mitä leipomuksiin tulee. Lisäksi pähkinöitä voi rouhia ja käyttää niitäkin jauhojen tilalla. Ohjekin näkyy sen verran hyvin tuossa yhdessä kuvassa, että ei tarvitse sitä erikseen näpytellä :)
  Yaelian: Saavat leivät heti makua, kun käyttää hieman erilaisia raaka-aineita. Ei aina jauho-hiiva-kombinaatioita..
  Njiina: ;)

  VastaaPoista