.

.

12/04/2010

Joulumaa

Kävimme Capitolissa tänään, tarkoituksena oli käydä syömässä ja löytää minulle neule tai muu vastaava. Mutta reissun kohokohta olikin jotain aivan ihan muuta..
Tavaratalo on muuttunut joulukeskukseksi. Capitol kuulemma koristellaan joka vuonna joulukuun ajaksi, eikä tämäkään vuosi ole poikkeus. Jokaisen liikkeen näyteikkunassa loisti vähintään pieni tekokuusi valoineen ja palloineen, tai sitten vain pelkät porokoristeet. "Terveellisen" aterioinnin (mäkin kanasalaatti) jälkeen
hajaannuimme ja minä käväisin Oxxossa katsastamassa neulevalikoiman. Sillä välin O. livahti Boyneriin ja soitti sovittaessani vaatteita minut paikalle, siellä kuulemma olisi joulukoristeita myytävänä. Ajattelin mennessäni, että luultavasti löydän yhden hyllyrivin kynttilänjalkoja ja nuupahtaneita joulupukkeja, mutta.. Boynerin toisesta kerroksesta 1/3 oli täyttynyt joulukoristeilla ja muulla hässäkällä. Oli ovikransseja, isoja seisovia pukkeja, pieniä hiihtäviä pukkeja, lyhtyjä joka kokoon ja näköön, erilaisia poroja, kynttilänjalkoja ja kynttilöitä, jouluisia pöytäliinoja ja vaikka mitä! Niin kuin eräs pikku poika siellä huudahti innoissaan "Noel Baba" (joulupukki) sormet ojossa, kun osastolle saapui :) Ja voin kertoa, että O. oli vähintään yhtä innoissaan, hän oli ostamassa kaikkea mahdollista, mutta rajoitimme budjettia vain sellaisiin oikeasti järkeviin hankintoihin.

Koristekynttilöitä ja kynttilänjalkoja.
Poro
Lumiukko ja lisää kynttilänjalkoja

Pukki reessä ja joululaatikot, jotka soittavat "We wish you a merry christmas" sävelmää. Sisältä löytyy jouluinen muki kummastakin ja mietimmekin kuka saa oman mukin.Kiipeilijä-pukki
Itse asiassa tässä ei ole vielä kaikki. Tarvitsemme ehdottomasti kilokaupalla tuikkuja, ja ehkä muutakin koristetta, kranssia tms. Lisäksi olemme menossa IKEAan ostamaan tekokuusen ja siihen koristeita. Viimeksi kun siellä kävimme, leuat loksahtivat kun huomasimme kuinka paljon joulukoristeita IKEAsta löytyy, eikä pelkästään kuusenkoristeita. Siellä myydään myös materiaaleja paketoimista varten, ja niitä on monenlaista sorttia. Pakettien sisällöt ostetaan sitten myöhemmin, kun lähdemme ennen joulu"pyhiä" lahjaostoksille :)

Löysin netistä A4:n kokoisia printattavia kuvia tonttumalleista ja toivonkin jostain löytäväni punaista paperia tai jotakin paperia vahvempaa, jotta voimme leikata tonttuja ikkunoille/seinille.
Vielä kun jostain löytyisi silkkipaperia, niin leikkelisin lumihiutaleita. Tietysti valkoinen paperikin käy. Tässä maassa vain ei taideta tuntea kovin hyvin käsitettä "askartelu", sillä sellaisiin välineisiin erikoistuneita kauppoja en ole vielä kertaakaan nähnyt. Ainoa paikka josta voi ostaa erilaisia paperitarvikkeita ovat lähinnä kirjakaupat ja niissäkin valikoima käsittää ruutupaperit, luentolehtiöt ja välilehdet. Toivon mukaan löydämme silti jotakin, minä kun tykkään askarrella ja jouluhan on mahtava inspiraation lähde :)

Löysin sen neuleenkin lopulta, Oxxosta.
Väri harmaaseen vivahtava tumman sininen, juuri minun väri. Olkoon tämä epävirallinen joululahja, itselleni.

6 kommenttia:

 1. Pitaa minunkin varmaan menna huomenna kaymaan Migroksessa,silla luultavasti myös siella on avattu joulumaailma.Tai ei taalla "joulu" vaan Uudenvuodenmaailma.
  Kylla kartonkia löyttyy varillista kirjakaupoista.Olen joskus taallakin tonttuja leikellyt.Sikkipaperia en ole nahnyt,mutta enpa ole etsinytkaan.Jos haluat askarrella,niin kannattaa menna ompelutarvikeliikkeeseen,miss a on kaikenmaailman boncukoita ja helmia.Kavin taalla sellaisessa vahan aikaa sitten,ja tuli mieleen vaikka mita askartelujuttuja.
  İhania jouluostosmatkoja İstanbuliin.

  VastaaPoista
 2. Sateenkaari: pitänee käydä tarkistamassa liikkeitä tarkemmin askartelu-materiaaleja varten. Tulee oikein Tiimaria ikävä, sieltä kun tapasi löytää kaikkea mahdollista koristeiden yms tekoon.
  Ciacy: eikös vain :) minusta on kivaa että tässä maassa laitetaan 10metrinen joulukuusi keskelle ostaria vaikka kristittyjä täällä asuu ehkä alle prosentti koko väestöstä.

  VastaaPoista
 3. Ai niin...aika erikoista.....kiva silti :)

  VastaaPoista
 4. Yks lumikoristevinkki: Pujota siimaa (tai jotain ohutta esim. vaaleansinista ompelulankaa) pumpulipalleroiden läpi niin, että pumpulipallojen välissä on aina jonkun verran "tyhjää". Tee näitä pötkylöitä monta ja ripusta ikkunaan. Näyttää (melkein) lumisateelta, ainakin silloin kun sekä ulkona, että sisällä on pimeää. :)

  VastaaPoista
 5. Hyvä idea muuten toi pumpulisade. Taidan kokeilla tai sitten kikkailen jotain muuta pumpulista :) Ideoita tulee heti mieleen. Toivottavasti vain löydän materiaalia, pumpulien lisäksi..

  VastaaPoista