.

.

11/22/2010

Yeni mutfak (: uusi keittiö)

Haluatteko tietää miltä näyttää koko huusholli, kun keittiöö rempataan? Voin kertoa, se ei ollut miellyttävä matka lopputulokseen, eikä se ole itse asiassa vieläkään täysin valmis. Koko homma piti hoitua n. viikossa, mutta siihen tuhraantui yllättävän kauan aikaa, kiitos Koçtaşin..

Vaihe 1. tavarat pois keittiöstä
Olohuoneesta muodostui kodin sydän ja komentokeskus.

Vaihe 2. Odottele työmiehiä perille saapuvaksi, jotta he voivat hakata kaapit yms pois ja aloittaa remppa.
.. ja anna työmiesten tehdä työt, vaikka siinä tuntuukin kestävän turkasen kauan.
Vaihe 3. Seinäkaakelit
Vaihe 4. Materiaalit uusille tasoille ja kaapeille saapuvat
Tässä vaiheessa olimme jo aika hyvin suu korvilla: työ oli aikataulussa, kohta olisi keittiö jälleen toiminnassa ja voisimme syödä kotiruokaa jatkuvien noutoruokien sijaan. Mutta eipäs vielä mitään, työmiehet tulevat seuraavana päivänä ja mittaavat seiniä jonka jälkeen ilmoittavat että he ovat saaneet väärät mittaukset ja he eivät voi tehdä työtä, sillä materiaalit ovat mitoitettu hyvin tarkasti alkuperäisten mittojen mukaan. Siinä vaiheessa olimme jo aika hermoromahduksen partaalla!
Jouduimme edelleen syömään olohuoneen lattialla ja odottelemaan puuseppää paikalle, joka lopulta suostui muokkaamaan kaapistoa niin, että kaikki osat sopivat seinälle. Tasojen ja kaapistojen asentamiseen meni pari päivää, ja keittiön uudelleenmuokkaus käynnistyi.

Vaihe 5. Uusi keittiö

Edelleen meiltä puuttuu kaapinovi ylläolevasta kaapista sekä kaapiston yltä puolet tasosta. Kun asiaa tiedusteltiin, Koçtaşista ilmoitettiin että kyseistä materiaalia ei tuoteta enää Istanbulissa. Jaa! No aika hyvin sitten materiaalit oli mitoitettu näinkin pienelle keittiölle sopivaksi, jos ei kuitenkaan materiaalia ole riittävästi! Anne sitten totesi jälkeenpäin, että nyt loppui siinä liikkeessä asiointi, kun jälki on näinkin huonoa. Joten edelleen odottelemme viimeistä silausta. Mutta ainakin saimme keittiön siihen malliin, että anne pääsi kokkailemaan herkkuruokia heti ensimmäisenä päivänä kun kaasuliesi oli asennettu paikalleen :) Ja onhan se paljon paremman näköinen kuin entinen. Tosin kuvaa entisestä keittiöstä ei ole joten "before & after"kuvaa ei ole tarjolla.

Niin ja mitä minä vaahtoan aiheesta, minä kun en ole ruoka-vastaavana täällä... Mutta jotenkin se sähläys vain oli aika onnetonta ja hyvin osoitti sen, että joskus tässä maassa mikään ei toimi ja joskus taas toimii. Oppia ikä kaikki, en tule tekemään omaan tulevaan kotiini ihan heti keittiöremppaa täällä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti