.

.

11/10/2010

Syy laittaa meikkiä

Tuli herättyä pitkästä aikaa jo 9 aamulla, tietoinen valinta kyseessä. Olin maatunut vuoteessa joka päivä keskipäivään asti ja valvottua yöt kun ei uni tullut. Mahtava keli: mittari (netin mukaan) oli kivunnut +19 ja aurinko paistoi niin että parvekkeella tuli lämmin t-paitasilleen. Mutta on se syksykin tänne päässyt, lehdet varisee ja muuttaa väriään.

Aamupalaksi söin ihanaa edamin tapaista juustoa leivän kanssa ja pitkästä aikaa vihreää teetä (mintun, nane, makuista) ja oli kyllä niin super-olo. Soitin yhteen paikkaan, jonne olin laittanut meiliä ja sovin tapaamisen iltakuudeksi Taksimin Istiklal Caddesille. Kerron siitä sitten lisää, jos jotain kerrottavaa tulee. Se oli reissun varsinainen syy, mutta päätimme O:n kanssa kuluttaa koko ihanan lämpimän päivän tutkien Taksimin pikkukatuja ja niiden antimia.

Nyt seuraa LÄJÄ kuvia Taksimissa hengailusta, se paikka kun on kaikenlaista täynnä :)

Missä ollaan..?

Ruuhkajumitus.. ja kappas, siellähän tulee meri vastaan :D

Tämä taitaa olla vielä Ortaköystä..
Şişhanessa katseltiin vapaita asuntoja; vasemmalla olisi aika tyylikäs vanhanaikainen. Vaaleenpunaisessa rakennuksessa olisi jopa asunto vuokrattavana (: kiralik). Mutta jaah, taitaa olla toiveajattelua, sen verran kallista seutua ;)

Arvatkaas missä käytiin lounaalla? ;) (tai no, kello oli siinä vaiheessa jo 15.30, että myöhäinen lounas). Samat pöperöt kuin ennenkin, mutta mitäs niitä vaihtamaan kun maku vie kielen kerta toisensa jälkeen...
Ruuan päätteeksi vielä kupillinen elma cay:ta (omenateetä). Piukeeta teki taas kun raflasta lähdettiin matkaa jatkamaan, mutta on se sen arvoistakin.

Meni 10 minuuttia kun minun teki jo mieli jälkkäriä, yllättäen.. Kinusin pirtelön perään, mutta löydettiin vain näitä jätskipuljuja. No, on nekin aika buenoja, joka sorttia täynnä.

Annokset oli ostettu 5 sekuntia ennen kuin otin kuvan ja O. ehti kaapia puolet suklaajätskistään suuhunsa siinä ajassa.. 1 pallo 4 TL, 2 palloa 7 TL ja 3 palloa 10 TL. No mitä siinä sitten enää arvuuttelemaan, tietysti 3 palloa..

Värikäs kaupunki.

Jämähdin näyteikkunalle ihastelemaan koristelautasia yms muuta sälää. Sanoin, että eikös tuollaiset ole ihan nättejä, sisustuksellisesti. O. totesi että hänen kotiinsa ei päädy yksikään tuollainen astia. Huoh, miehet.. ;) Eivät ymmärrä naisten "kotkotuksia".
Akdeniz on Nevizade-kujalla sijaitseva "ihankiva"pubi, jonka tarjoilija näyttää siltä kuin olisi maailman epäonnisin mies. Ehkä hän onkin. Tässä "ihankiva"pubissa oli muuten aika komea HIM:in posteri seinällä :)

Illan kruunasi täytetyt simpukat, eli midye dolmalar. Voisin syödä näitä vaikka joka päivä, enkä edes valehtele kun niin sanon. Ette tiedä mitään kulinarismista, ennen kuin olette maistaneet näitä herkkuja :)

7 kommenttia:

 1. Et ainakaan nälkää näe siellä Turkissa. Ihania annoksia....nyt tuli nälkä.

  VastaaPoista
 2. Taalla tulee nalka aika usein,kun blogissasi vierailee.
  Kiitti,kun otit taas mukaan

  VastaaPoista
 3. :D Minä taidan blogata liikaa ruoka-aiheisia juttuja sitten.. Mutta ei sille voi mitään, ruoka on ihanaa ja minusta on kiva ottaa annoksista tai raaka-aineista kuvia. Yrittäkää kestää, kyllä minä jotain muustakin välillä kirjoitan :)

  VastaaPoista
 4. Mulle sopii nää ruokajutut ja kiva, kun laitat kuvia Istanbulista niin niitä voi sitten vilkuilla ikäväänsä (onhan mulla omiakin kuvia, mutta eri ihmiset ottaa kuvia niin eri asioista/paikoista).

  VastaaPoista
 5. Eli ruokajutut hyvä juttu ja maisemakuvat pop, pistetään korvan taakse ;)

  VastaaPoista
 6. Erilaisista rakennuksista otetut kuvat, selostuksen kera (vähän kuin olisi Istanbul sightseeingillä), tykkään!
  Kaikenkaikkiaan kivoja juttuja blogissasi :)

  VastaaPoista