.

.

11/30/2010

Lemppareita

Kuuma sahlep-juoma. Ostimme yksi päivä marketista valmiin paketin, vain kiehautus ja juoma on valmista tarjottavaksi. Ripaus kanelia pinnalle ja voila.

Ehkä tärkein ruoanlaiton ainesosa: patlıcan eli munakoiso.

Valmistamme aamupalaksi usein munakasta tai muuta vastaavaa jossa on kanamunia raaka-aineena, kuten kanamunia perunan kera.

Eräs aamu teimme herkullisen tomaatti-vihreä paprika-juusto-omeletin.

Schärin parhaita keksejä.

Ja niitä maailman parhaita oliiveja.

Hamsi balığı, eli paistettuja anjoviksia, maissijauholla kuorrutettuna.

Kyytipojaksi salaattia.

Domatesli pilav, eli riisiä tomaattien kera.

Tavuklu pilav, eli riisiä kananpalojen kera.

Kuru Fasulye, eli "papupata". Tätä riisin kera niin voi e-l-ä-m-ä-n k-e-v-ä-t !

Yoğurtlu çorbası, eli jugurttikeitto. Joskus sitä tehdään myös minun jauhoista ja silloin se hupenee yllättävän nopeaan tahtiin.. ;) muina ainesosina mm. keitettyä riisiä ja mausteena minttua.

Nar, eli granaattiomenan hedelmät. Toimii hyvänä lounaana kun tarvitsee energiaa. Ja terveellistä kuin mikä! B-vitamiinia ja mangaania.

Last but definitely not least.. Suklaajoulukalenteri! :)
Posti toi tällaisen nimpparien kunniaksi, ja voin kertoa että en ole avannut yhtäkään luukkua vielä. Perhe oli hyvin kiinnostunut moisesta, O. melkein toivoi itselleen samanlaista ja harmitteli kun heillä ei ole vastaavia jouluun liittyviä arjen pieniä yllätyksiä. Nyt tietenkin kaikki täällä olettavat, että Suomessa aikuisetkin ostavat suklaakalentereita itselleen ja availevat innokkaina kalenterin luukkuja päivittäin.. :D

4 kommenttia:

 1. Tutun näköisiä ruokia :)

  Itsellä on joitakin ruokia, jotka on maistuneet hyvältä ekana maistokertana ja sen jälkeen on kuvottanut. Näihin kuuluu niin sahlep kuin lokumitkin. Kummallista. Hamsi on parasta! Aina!

  VastaaPoista
 2. NAM,nyt tuli nalka.Kaikki nuo ovat minun makuuni.Ostin saleppia Suomeen vietavaksi ja maisteltavaksi.Saas nahda,mita tykkaavat.İtse tykkaan keittaa salepin maitoon.

  VastaaPoista
 3. En voi sietää sahlepia... Muistan ensimmäisen kerran kun naapurin setä toi juomaa eteeni. En tiennyt, mitä se on enkä voinut päätellä mausta mitään. Yritin kohteliaasti juoda juoman ja jälkikäteen selvittää poikaystävältäni oman kuvailuni perusteella, mitä juoma oli ollut. (Pelkäsin myös, että minut yritetään myrkyttää:P)
  Olen ymmärtänyt, että hamsi on samasukuinen kala kuin muikku?!
  Olen aina sanonut, että kaikissa turkkilaisissa jääkaapeissa on salsaa, jogurttia ja munia! Niitä löytyvät näistä sinunkin ruuistasi.

  VastaaPoista
 4. ii: hassua, minulle sahlep maistuu vieläkin :) Hamsi on hyvää, helppoa tehdä ja ei sen kilohintakaan kovin kallista taida olla.
  Sateenkaari: ehkä sahlep ei saa suosiota, se kun muistuttaa kaakaota mutta ei kuitenkaan ole sitä. Mutta toivon mukaan pitävät siitä.
  Denizkizi: Minä sain kerran granaattiomenan Suomeen vietäväksi kun kotimatkalle lähdin ja en tajunnut ollenkaan miten sitä syödään. Mutta en tosin ajatellut että minua yritetään myrkyttää :D Hamsi on sillikalalaji, Muikku kuuluu lohikaloihin, mutta friteerattuna/paistettuna tms ne maistuvat ihan samalta..

  VastaaPoista