.

.

11/03/2010

Kumkapı (Sand Door)

Illallinen Kumkapı-nimisellä alueella, lähellä Sultanahmetia. Liikkeelle lähdettiin Üsküdarista laivalla.

Ravintola jossa illastimme, Hoş Seda.Ja sitten ruokapuoli. Jälleen kerran ihastuttavia mezeitä joiden jälkeen varsinainen pääruoka, eli kalaa, ja jälkiruuaksi hedelmälautanen ja banaanilla täytettyjä lettuja (joita tietenkään en itse syönyt). Ruuan kruunaa çay.
Kaiken tämän jälkeen ravintolan omistaja kysyy olemmeko täysiä. Söimme luultavasti neljän hengen edestä, minä paastosin koko päivän ja söin vain muroja aamiaiseksi. Mutta oli se sen arvoistakin :) Ateriamme olisi helposti ollut 200 liiran arvoinen, mutta meille se oli ilmainen; jälleen kerran syynä O:n työpaikan ja ravintolan omistajan ystävyyssuhde ja asiakasvirta. Ja tähän ravintolaan kannattaa pistäytyäkin, ruoka on hyvää ja palvelu 10+.

Ja voitteko uskoa.. kaiken näiden herkkuruokien, ravintola illallisten, herkuttelujen yms jälkeen.. minä olen laihtunut täällä 3-4 kiloa alkuvuodesta. Pikkuveli osti vaa'an kotiin ja taapersin sen päälle kuin peläten sen näyttävän tähtitieteellisiä lukemia.. ja tuloksena onkin kevyempi lopputulos. Älkää kysykö mikä on salaisuuteni, en tiedä. Minä vain syön ja nautin syömisestä :D

4 kommenttia:

 1. Nuo katkaravut ovat niiin ihania! Olen syönyt vastaavia itsekin Turkissa. Itse syön Turkissa paljon vähemmän makeaa, koska karkit ovat Suomessa aivan maailman parhaita :) Muutenkin syön vähemmän lämpötilasta johtuen. Turkissa ei niin napostella, vaan ruokahetket ovat yleensä yhteisiä koko perheen kanssa. Ehkä tämäkin vaikuttaa painon laskuun.

  VastaaPoista
 2. Huh! Olen kerran käynyt Kumkapissa syömässä, kun piti ulkoiluttaa jotain rikkaita amerikkalaisia turisteja. Ei ollut kyllä paikka mun makuuni... mutta ruuathan on varmasti hyviä :)

  VastaaPoista
 3. Deniz, katkaravut oli paras osuus koko ateriasta, varsinkin kun joukosta löytyi myös sieniä :) <3 Turkissa ei tosiaan tunneta napostelua, ruoka syödään silloin kun sitä on tarjolla. Helposti päivisin syön vain aamupalan, jotakin pientä päivällä ja illallisen ja se on aika hyvin riittänyt.

  ii, kumkapi oli minusta kiva pieni alue, täynnä ravintoloita eli helppoa vain valita minne mennä. Tosin, aika tungosta alkoi olla mitä pidemmälle ilta kului.

  VastaaPoista
 4. İhanan tunnelmalliset kuvat ja varmasti maittava ruoka.Tuohan on mukavaa,kun syömalla laihtuu.

  VastaaPoista