.

.

10/18/2010

Sunnuntai sutinat

Käytiin sunnuntai-ostoksilla annen ja abin kanssa. Virhe numero 1: sunnuntai-ostokset. Virhe numero 2: Juuri nimenomaisena sunnuntaina oli meneillään maratoni jostain päin Aasiaa Eurooppaan sillan yli, 120 000 osallistujaa oli kuulemma juoksemassa. (Ja silta oli kuulemma natissut ja vapissut niin pahasti juoksijoiden aiheuttamasta tärähtelystä, että oli ollut lähellä ettei se sortunut!!) Eli, ruuhka oli aivan tolkuton Aasian puolella... Virhe numero 3: olla nälkäisenä suurimman osan shoppailuajasta, mutta todistettu on, että neljä kukkuraista ruokalusikallista riisiä pitää nälän poissa ja verensokerin tasaisena 4 tunnin ajan . Virhe numero 4: oli ukkostanut ja satanut vettä yhtäjaksoisesti varmaan viikon ajan ja sunnuntai oli ensimmäinen kaunis päivä pitkästä aikaa - se luultavasti houkutti kansalaisia ulos nauttimaan syksyn viimeisistä lämpimistä päivistä (n. + 20).

Kävimme Koçtaşista tsekkaamassa se keittiö, jota anne viimeksi jäi perään haikailemaan - kaupat on nyt lyöty lukkoon ja torstaista eteenpäin täällä on aikamoinen hulabaloo kun keittiö saa totaalisesti uuden ilmeen, kaikki kaapit ja laatikostot vaihdetaan, lukuunottaen myös kaakelit, ainakin osittain. Abi saa kunnian toimia maksumiehenä, n. 1700 TL keittiökalusteet + tulevat asennuskulut.
Minä löysin samaisesta kaupasta pari söpöä käsi- ja kasvopyyhettä.
Anne huokaili pyyhkeiden perään, kun ne ovat niin çok güzel, vallah. :)

Sitten matkamme jatkui IKEAan (!!) josta löysin jalkalampun ja laatikoston huoneeseemme.
Lamppu oli muistaakseni n. 30 TL.
Ihana MALM :) Siihen mahtuu kaikkea pikkutavaroista isompiin rojuihin ja jonkin verran vaatteitakin tuli mahdutettua laatikkoihin. Olen niin ihastunut näihin MALMin tuotteisiin. Ja tätä kaunokaista väsäsin tänään ihan itse reilun tunnin ajan talon miesväen ollessa joko töissä (1 hlö), tai päiväunilla yövuoron jälkeen (2 hlöä) sekä yhden eläkeläisen visiteeraamassa sukulaisia. (Hintaa tuli 139 TL).
Mutterien ja naulojen kiristyessä melkein rupesi pinnakin kiristymään, kun muutaman kerran toivoin toista käsiparia apuun, mutta niin sitä vain suomalaisella Sisulla taas saatiin hyvää jälkeä aikaiseksi :) Eikä yhtään ruuvia tai naulaa jäänyt ylimääräiseksi :D
Mutta ei enää ikinä IKEAan sunnuntai-iltapäivisin. Siellä oli ihmisiä kuin maan mutaa, ja lihapullatkin olivat kahta liiraa halvemmat - luultavasti siksi ravintola oli tupaten täynnä turpeita naamoja lihapullia hotkimassa. Alku meni mukavasti siellä matkatessa, nuolia pitkin kulkiessa, mutta anne sai jossain vaiheessa tarpeekseen ihmisvilinästä ja me abin kanssa vain hoidettiin homma loppuun asti. Eipä siinä, kyllä minuakin alkoi se paikka ahdistamaan, hyvä kun välillä liikkumaan kykeni. Sinne kannattaakin tästä lähtien mennä vain arki-iltaisin, kun matkaakaan sinne ei ole kuin vaivainen vartti. Ja ihmisiä sadasosa eilisestä.

Loppuun vielä kuva eilisestä maratonista sillan yli. Voittajaksi juoksi (ylläripylläri) jokin innokas juoksun harrastaja Afrikan niemimaasta.

1 kommentti:

  1. Uutisissa naytettiin,miten tuo silta huojui matratonarien painosta ja liikkeesta.lamppupylvaat todella huojuivat pahasti.Hurjalta naytti.
    Kivat ostokset oltte tehneet.
    Kivaa viikkoa İstanbuliin.

    VastaaPoista